Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea corvetei "Contraamiral Horia Macellariu" la activarea Blackseafor

ro

02 Apr, 2013 20:29 1659 Marime text
       Corveta  "Contraamiral Horia Macellariu" va participa, în perioada 5-23 aprilie, la exerciţii pe mare şi activităţi de reprezentare în porturile Varna, Constanţa şi Sevastopol, în cadrul fazei a doua din cea de a XII-a activare a Grupului de Cooperare Navală din Marea Neagră, BLACKSEAFOR.
       La această activare, vor participa, alături de corveta românească, navele RFS NOVOCHERKASSK (Federaţia Rusă), TCG HEYBELIADA (Turcia), BGS RESHITELNI (Bulgaria), UPS CHERKASY (Ucraina), GCG SOKHUMI (Georgia).
       Activităţile pe mare vor cuprinde exerciţii de apărare comună, intervenţie la bordul unor nave civile suspecte în vederea prevenirii traficului ilegal de persoane, armament sau substanţe periculoase, precum şi activităţi de salvare a oamenilor căzuţi peste bord sau de ajutorare a unor nave aflate în dificultate.
       În porturi, echipajele navelor vor participa la ateliere de lucru comune, iar navele vor putea fi vizitate de populaţia civilă. Comandantul Grupării, însoţit de comandanţii navelor, vor participa la activităţi cu presa locală pentru creşterea vizibilităţii acţiunilor BLACKSEAFOR.
                  
        Jurnaliştii interesaţi să participe la ceremonialul de plecare a navei în misiune vor fi aşteptaţi joi, 4 aprilie, la intrarea în portul militar Mangalia în intervalul orar 13.00-13.30.

****
       Prima fază a celei de-a XII-a activări a BLACKSEAFOR s-a desfăşurat în perioada 6 -24 august 2012 şi a cuprins, pe lângă exerciţiile desfăşurate pe mare, activităţi de reprezentare în porturile Golcuk şi Trabzon (Turcia) şi Novorossijisk (Federaţia Rusă). Comanda Grupării este exercitată de reprezentantul Turciei, până în luna august 2013.
       În cei 12 ani de activitate, prin exerciţiile desfăşurate de Grupare, au fost puse bazele procedurilor comune de acţiune, iar prin activităţile de reprezentare din porturile vizitate au fost făcute cunoscute cetăţenilor celor şase state riverane Mării Negre obiectivele BLACKSEAFOR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii