Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seminar dedicat dezvoltării abilităților antreprenoriale pentru tinerii creativi din Constanța

ro

23 Oct, 2013 14:41 904 Marime text
Constanța este unul dintre cele 5 orașe din țară care vor găzdui un seminar pentru promovarea antreprenoriatului în industrii creative
 
Pe 31 octombrie, constănțenii pasionați de dezvoltarea afacerilor bazate pe talent, inovație și creație artistică pot participa la un seminar regional dedicat industriilor culturale și creative românești – primul program de networking și dezvoltare pentru sectorul cultural și creativ ce facilitează întâlnirea cu cei mai buni profesioniști din regiune.
Evenimentul din octombrie va avea loc la începând cu ora 09:00 la Hotelul Ibis din Constanța și va fi susținut de antreprenori locali care au reușit să parcurgă drumul de la idee la proiect aducător de profit într-unul din domeniile integrate pieței creative authotone, fie că e vorba de arhitectură, design, branding și advertising sau consultanță pentru dezvoltare economică și regională.

Raluca Petre este lector doctor la specializarea Jurnalism, Universitatea Ovidius din Constanța din anul 2008. În momentul de față este directorul proiectului post-doctoral Transformarea câmpului producției culturale de masă în România după 1989; revistele pentru adolescenți unde explorează transformarea statutului bunurilor culturale, din obiecte ideologice și naționale, în marfă. Studiul de caz se referă la produsele media adresate adolescenților, urmărind condițiile de producție, ponderea conținutului creativ autohton față de traduceri și advertorialele, precum si repertoriile interpretative ale adolescenților în receptarea revistelor.

Adrian Tamaș s-a mutat la București în 2002, hotărât să-și glorifice competențele în mate-info la Politehnică, dar s-a simțit atât de bine ca spectator de teatru încât, după cinci ani de Politehnică, s-a decis să devină autor de spectacole. Adrian Tamaş a absolvit secția regie a UNATC în 2010, cu spectacolul de licență Despre viața lui Zeze și Adevărul despre moartea sa (comedie SF) de Marius Damian. A făcut, de asemenea, asistență de regie, iar în 2012 a montat piesa Copenhaga de Michael Frayn la Teatrul Național Timișoara. În prezent lucrează la montarea unei piese la Teatru de Stat Constanța.
 
Alina Niculescu Manea, trainer și consultant în industrii culturale și creative la GEA Strategy & Consulting și fondator Creative Business Cup România. A fost implicată ca formator, atât în programe pentru industria publicităţii, cât şi pentru profesioniștii in publishing pentru copii (prin asociația internațională SCBWI, Los Angeles).              

Răzvan Crișan a fondat ORICUM în 2005, anul în care s-a lansat oficial primul proiect al asociației. De atunci și-a dedicat creativitatea, ambitia și energia construcției unei organizații care să fie demne de conceptul “spiritul unei generații”. E convins că generația din care face parte posedă un tip de creativitate nativă, iar misiunea sa este aceea de a a fuziona creativitatea cu economia pentru a determina o transformare a felului în care se dezvoltă România. Răzvan este de asemenea co-fondator la ShortsUP, cel mai popular proiect cultural independent dedicat expunerii și promovării fimelor scurte din toată lumea.              

Înscrierea la eveniment este gratuită și se face prin completarea unui formular online disponibil pe www.crestetalente.ro. Termenul limită pentru înscriere este 29 octombrie 2013. Participanții pot opta pentru unul dintre cele două ateliere de discuție pe teme adaptate diferitelor bresle creative: de la idee și plan de afaceri, la povești de succes, studiu de caz Creative Business Cup și pasiune și strategie antreprenorială – soluții de finanțare pentru industrii creative. Agenda completă este disponibilă pe http://www.crestetalente.ro/.

Aceasta este prima ediție a seminarului regional din Constanța din cadrul proiectului național ”Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”. Respectând tendințele europene, programul are menirea de a readuce și în România creativitatea în prim-plan, prin atragerea atenției asupra potențialului uriaș al acestui sector economic emergent și aportul său la dezvoltarea strategică națională. În următoarele trei luni, seminariile regionale se vor desfășura în următoarele 5 orașe din țară: Cluj-Napoca (10 octombrie), Constanța (31 octombrie), Iași (6 noiembrie), Brașov (21 noiembrie) și Timișoara (28 noiembrie). Peste 70 de tineri au participat la prima ediție a seminarului desfășurat la Cluj în luna mai, cei mai mulți dintre ei activând deja în sectorul cultural și creativ sau dorind să-și dezvolte un business în domenii precum: artă vizuală, design, cinematografie, publishing, modă, patrimoniu sau arhitectură.
 
Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”, ID 61490, este realizat de Fundația Post-Privatizare în parteneriat cu Asociația ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, MPP Relații Publice, Universitatea București și Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii