Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Praznic năprasnic, primul videoclip Pasărea Rock

ro

13 Mar, 2014 11:50 1439 Marime text
Primul videoclip al formației Pasărea Rock, „Praznic năprasnic”, a fost lansat miercuri, 12 martie, în prezența protagoniștilor și a reprezentanților media.
Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Vlady Cnejevici, Teo Boar și Cristi Gram au povestit, odată cu vizionarea materialului în premieră absolută pentru invitați, experiența nașterii videoclipului. Online, din Germania, Josef Kappl și-a exprimat nerăbdarea de a reveni în România, de a concerta în cele zece orașe ale turneului.
„Am realizat acest videoclip și din dorința unui repertoriu propriu, unic, care să poată fi susținut pe toate mediile. Nu este un videoclip extrem de elaborat artistic, e o prezentare a trupei. A fost și un fel de joacă a noastră”, a spus în deschiderea discuției managerul formației, Valentino Rudolf.

În concepția lui Ovidiu Lipan Țăndărică, „Pasărea Rock este o formație tânără. Vom încerca să dăm o tentă nouă, care chiar să surprindă. Suntem cu un pas în viitor”.
Josef Kappl a concluzionat: „Am făcut imposibilul posibil într-un timp foarte scurt. Din luna iulie a anului trecut, când am pus bazele acestei trupe, avem piese noi, un videoclip, o premieră care va fi de senzație, părerea mea, deci un start care va fi ca o rachetă. Acest videoclip reprezintă foarte bine mesajul piesei. Noi continuăm în spiritul anilor ‘70, la un nivel muzical mult mai mare, și pentru asta sunt mândru. Nu gândim retrospectiv, ci am păstrat doar spiritul”.
Piesa „Praznic năprasnic” este prima compoziție Pasărea Rock și a fost înregistrată în perioada 7-11 februarie 2014, la Virtual Art Studio din București. De mixajul și mastering-ul melodiei lui Josef Kappl, pe versurile lui Florin Dumitrescu, s-a ocupat Cristi Gram Studio.
Videoclipul a fost creat în timp record, deoarece prezența tuturor membrilor formației era imperios necesară, iar Josef Kappl se afla pentru o scurtă perioadă în România.
Concept al managerului formației și producătorului Valentino Rudolf și al regizoarei Mara Lubieniecki, videoclipul a fost filmat la data de 15 februarie, în localul La Copac. Filmările au durat o zi, iar montajul a fost realizat de Playhouse Production, conținând și imagini captate din timpul înregistrărilor din studio.
Scenografia a fost realizată de Elena Constantin (scenograf), cu sprijinul lui Mihai Grama (designer) și al Adelei Pantea (asistent design), iar costumele membrilor formației au fost creația echipei Atelierul de Haine. Ele sunt un melanj între nou și vechi, între modern și tradițional, cu elemente din portul popular românesc. Cămășile, chimirele și vestele sunt autentice, având o vechime de peste 70 de ani, și fac parte din „zestrea” Atelierului de Haine.

De praznicul prezentat în videoclip s-au ocupat bucătarii Andrei Butescu și Cristina Bulai. Pe masă au stat bucate din toate regiunile țării, marcând și acest fapt îmbinarea culturilor și a tradițiilor.
Pasărea Rock înseamnă Mircea Baniciu (voce, chitară), Josef Kappl (bas), Ovidiu Lipan Ţăndărică (baterie), Vlady Cnejevici (clape), Teo Boar (chitară) și Cristi Gram (chitară). Pe scena Sălii Palatului din București, pe 25 martie 2014, vor urca și Marius Bațu (voce, chitară), Costin Petrescu (percuție), iar invitatul special al întregului turneu este Mani Neumann (vioară).
Un proiect marca Revolver
Cu sprijinul: Institutului Cultural Român, Rock FM, Vreau Bilet
Sponsori: World Trade Center Bucharest, Hotel Pullman, Wizz Air, Atelierul de Haine, Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica, La Copac
Parteneri media: Neptun TV, România TV, Hit Music Channel, Face To Face Media, Clinic TV, Salon TV, Blitz TV, SekaZone TV, Casino, Business Woman, Academia Cațavencu, Ring, Sky Magazine, Oops Media, VIP, România Liberă, Tonica, Stop To Shop, Traiestemuzica.ro, Orasulm.eu, Inoras.ro, Metalhead.ro, Jurnalrock.ro, Let’sRock.ro, RockStage, Rock4You, Musicnight.ro, Urban.ro, Ziare.com, 9 AM News, Best Music, Artasunetelor.ro, BucharestNightLife, 4Arte.ro, Koolhunt.ro, Comunicate.ro, Getlokal.ro, Infomusic.ro, 220.ro, Calendar Evenimente, Rol.ro, iConcert.ro, inDoor, Port.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii