Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

800 litri de ţuică şi instalaţia ilegală de producere a acesteia, reţinute de inspectorii vamali constănţeni

ro

07 Mar, 2012 22:54 909 Marime text

În data de 06 martie 2012, inspectorii vamali din cadrul echipelor mobile din Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, au descoperit şi
reţinut 800 litri de ţuică şi o instalaţie ilegală de producere a acesteia.

În data de 06.03.2012, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, au efectuat un control la sediul unei societăţi comerciale aflate pe raza localităţii Cochirleni, comuna Rasova, judeţul Constanţa. Ca urmare a acestui control au fost descoperite 800 litri ţuică şi o instalaţie ilegală de producere a băuturilor alcoolice, în valoare totală aproximativă de 18 000 lei.

Băutura era depozitată în recipiente de plastic de diferite mărimi şi cantităţi, nemarcate corespunzător dispoziţiilor legale. Astfel, inspectorii vamali au procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de băutură, precum şi a instalaţiei de producere a acesteia.

Având în vedere prevederile art. 296 din Codul fiscal al României, cu modificarile si completările ulterioare, producerea şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, peste limita prevăzută de lege, constituie infracţiune, autoritatea vamală a înaintat dosarul organelor în drept pentru încadrarea juridică a faptei.

COMPARTIMENTUL INFORMARE PUBLICĂ DIN CADRUL D.R.A.O.V. CONSTANŢA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii