Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere in judecata pentru luare de mita18.12.2008

ro

18 Dec, 2008 21:12 983 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ de la Direcţia Naţională Anticorupţie

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

BUCUR CLAUDIU, în stare de arest preventiv, comisar de poliţie în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi       

MITIŞ DĂNUŢ  în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit de procurori s-a reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii noiembrie 2008, inculpatul Bucur Claudiu, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins (prin intermediul inculpatului Mitiş Dănuţ)  şi a primit de la persoana denunţătoare, în mai multe tranşe, suma totală de 15.000 de euro. Banii au fost primiţi în scopul de a urgenta cercetările într-un dosar penal repartizat inculpatului, referitor la un angajat al societăţii administrate de denunţător, aspect care i-ar fi fost favorabil denunţătorului din punct de vedere financiar.

Din aceşti bani, inculpatul Bucur Claudiu a primit 3000 de euro prin intermediul inculpatului Mitiş Dănuţ iar la data de 1 decembrie 2008, ofiţerul de poliţie a fost prins în flagrant de procurori imediat după ce a primit 11.000 euro şi 4000 RON.

La data de 2 decembrie 2008, inculpatul Bucur Claudiu a fost reţinut de procurorii anticorupţie pe o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea pe o perioadă de 30 de zile.

La instrumentare acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.I.R.A. - Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Constanţa.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii