Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA efectuează cercetări penale faţă de inculpatul CHIVARI HORIA IOAN, avocat în Baroul Bihor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă

ro

28 Mar, 2013 13:51 1895 Marime text
28 martie 2013
Nr. 269 /VIII/3
COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul CHIVARI HORIA IOAN, avocat în Baroul Bihor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În cursul lunii iulie 2011, inculpatul Chivari Horia Ioan, în calitatea sa de avocat la Baroul Bihor, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 7.000 euro, lăsând să se creadă că îşi va exercita influenţa asupra unui judecător de la Tribunalul Bihor, astfel încât fiul denunţătorului să obţină o pedeapsă cu suspendare într-un dosar penal în care fusese trimis în judecată.
Iniţial, fiul denunţătorului a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare cu suspendarea executării, însă ulterior, după rejudecarea cauzei de către aceeaşi instanţă, la solicitarea procurorilor, aceeaşi persoană a fost condamnată la o pedeapsă cu executare în regim de detenţie.

Inculpatului Chivari Horia Ioan i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 27 martie 2013, procurorii au dispus reţinerea acestuia pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii