Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Bulgaru Marius – Octavian, ofiţer de poliţie judiciară

ro

22 Jun, 2012 18:34 2027 Marime text

    22 iunie 2012
    Nr. 463/VIII/3
 COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul BULGARU MARIUS – OCTAVIAN, ofiţer de poliţie judiciară (cu gradul de inspector) din cadrul Poliţiei municipiului Tecuci, judeţul Galaţi - Biroul Investigaţii Criminale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2012, inculpatul Bulgaru Marius – Octavian, prevalându-se de calitatea de ofiţer de poliţie la Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Tecuci, a pretins de la un denunţător suma de 70.000 lei, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor persoane din sistemul judiciar pe care le poate determina să rezolve în mod favorabil un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru evaziune fiscală şi să-i restituie acestuia bunurile confiscate (autoturisme şi bijuterii din aur).
 Din banii pretinşi, inculpatul a primit de la denunţător, la data de 21 iunie 2012, suma de 50.000 lei, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 22 iunie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii