Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâri definitive de condamnare - martie 2012

ro

23 Apr, 2012 17:17 1321 Marime text

În cursul lunii martie 2012, în dosare de corupţie instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 23 hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 203 inculpaţi, din care un deputat în Parlamentul României, mai multe persoane din conducerea Institutului Naţional de Hidrologie, doi directori de bănci comerciale, doi avocaţi, un preşedinte de cameră de comerţ, un preşedinte de cameră judeţeană de asigurări de sănătate, şeful unei direcţii judeţene de finanţe publice, un director al unui oficiu judeţean de cadastru,  un primar al unei comune, un ofiţer de poliţie, doi inspectori de muncă, un evaluator, 13 administratori ai unor societăţi comerciale,  la pedepse cuprinse între 6 ani închisoare şi 4 luni închisoare cu suspendare condiţionată.

Detalii se regăsesc pe pagina de internet, la adresa www.pna.ro, secţiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

În conformitate cu Hotărârea de guvern nr. 1.346 din 31 octombrie 2007 privind aprobarea Planului de acţiune pentru îndeplinirea condiţionalităţilor din cadrul mecanismului de cooperare şi verificare a progresului realizat de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei, modificată prin Hotărârea de guvern nr. 79 din 5 februarie 2010, DNA informează opinia publică asupra deciziilor definitive pronunţate în dosarele de competenţa sa prin publicarea acestora pe pagina de Internet a instituţiei.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, DNA răspunde unei cerinţe menţionate în Planul de acţiune şi anume aceleia de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii