Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetari penale asupra unui procuror la Parchetul Caraş-Severin 25.11.2008

ro

25 Nov, 2008 16:58 838 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul VASILE VIOREL, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală în cadrul aceleaşi unităţi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, la data de 23 noiembrie 2008, inculpatul a pretins unui denunţător suma de 1.200 lei pentru a dispune o soluţie favorabilă în cauza în care aceasta era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

La data de 24 noiembrie 2008, inculpatul a fost prins în flagrant delict, în biroul său, în timp ce primea de la denunţător suma de 800 lei. Din probatoriu a mai rezultat că, în aceeaşi zi inculpatul primise foloase necuvenite şi de la o altă persoană pentru a soluţiona favorabil un dosar în care aceasta era cercetată pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

La data de 24 noiembrie 2008, procurorii au dispus reţinerea inculpatului Vasile Viorel, iar la aceeaşi dată Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a inculpatului. La data de 25 noiembrie 2008, Curtea de Apel Timişoara a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului Vasile Viorel.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii