Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la obligaţiile declarative ale contribuabililor cu termen de depunere în luna ianuarie 2012

ro

04 Jan, 2012 22:00 1718 Marime text

9 IANUARIE 2012 ULTIMA ZI PENTRU:

Depunerea formularul (092) Declaraţie de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de T.V.A. care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România" la organul fiscal competent, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziției intracomunitare.

10 IANUARIE 2012 ULTIMA ZI PENTRU:

 Depunerea formularului (010)Declaraţie de înregistrare fiscală/menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică" de către persoanele juridice care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de T.V.A. în urma depăşirii plafonului legal de scutire (35.000 de euro).

 Depunerea formularului (070)Declaraţie de înregistrare fiscală/menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere" de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de T.V.A. în urma depăşirii plafonului legal de scutire (35.000 de euro).

 Depunerea formularului (020)Declarație de înregistrare fiscală/menţiuni pentru persoane fizice române" de către persoanele fizice, altele decât persoanele fizice române care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de T.V.A. în urma depăşirii plafonului legal de scutire (35.000 de euro).

 Depunerea formularului (010)Declaraţie de înregistrare fiscală/menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică" de către persoanele juridice care sunt înregistrate ca plătitori de T.V.A. şi solicită anularea înregistrării în scopuri de T.V.A.

Depunerea formularului (070)Declarație de înregistrare fiscală/menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere" de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care sunt înregistraţi ca plătitori de T.V.A. şi solicită anularea înregistării în scopuri de T.V.A.

 Depunerea formularului (020)Declaraţie de înregistrare fiscală/menţiuni pentru persoane fizice române" de către persoanele fizice, altele decât persoanele fizice române care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care sunt înregistraţi ca plătitori de T.V.A. şi solicită anularea înregistrării în scopuri de T.V.A.

Reglementare: modificarea art.152 alin.(7) şi (72) din Legea nr.571 privind Codul fiscal şi intrarea în vigoare începand cu 01 ianuarie 2012.

25 IANUARIE, ULTIMA ZI PENTRU:

 Depunerea formularului 100Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat", pentru obligaţiile de plată cu termen lunar, trimestrial.

 Depunerea formularului 112Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate", se depune de către angajatori şi entităţile asimilate acestora, pentru care perioada fiscală este luna, trimestrul.

Depunerea formularului 300Decont de taxă pe valoarea adăugată", de către plătitorii de T.V.A. pentru care perioada fiscala este luna, trimestrul, semestrul, anul.

Depunerea formularului 301Decontul special de taxă pe valoarea adăugată", până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care ia naştere exigibilitatea taxei.

Depunerea formularului 390 (VIES) Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare de bunuri" de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de T.V.A. conform art.153 sau art.1531 din Codul fiscal, care au efectuat livrări şi/sau achiziţii intracomunitare de bunuri, prestări şi/sau achiziţii de servicii intracomunitare prevăzute la art.133 alin.(2) din Codul fiscal, precum şi livrări şi achiziţii în cadrul unei operaţiuni triunghiulare.

Depunerea formularului 224Declaratie privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România si de catre persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România", de către persoanele fizice care îşi desfăşoară activitatea în România şi obţin venituri sub formă de salarii din străinătate, precum şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi ale posturilor consulare acreditate în România.

 Depunerea formularului 104 Declaraţie privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor" de către asociatul desemnat prin contract pentru îndeplinirea obligaţiilor ce îi revin fiecărui asociat, persoană juridică străină sau persoană fizică, cu termen de depunere în prima lună a trimestrului următor.

 Depunerea formularului 394Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional" de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de T.V.A. pentru operaţiunile impozabile în România şi taxabile cu cota de 24% sau 9%.

 Depunerea formularului 208 Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal" de către notarii publici care au obligaţia calculării, încasării şi virării impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal.

Depunerea formularului 225Declaraţie privind stabilirea impozitului reprezentând plată anticipată trimestrială în contul impozitului pe câştigul net anual impozabil pentru câştigurile obţinute din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise.

 Depunerea formularului 094 Declaraţie privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent" pentru contribuabilii care la 31.12.2011 au realizat o cifra de afaceri sub 100.000 euro.

 Depunerea declaratiei privind comunicarea proratei provizorii care va fi utilizată în anul 2012 de către plătitorii de T.V.A.

31 IANUARIE, ULTIMA ZI PENTRU:

 Depunerea formularului 220 Declaratie privind venitul estimat" de către contribuabilii persoane fizice care începând cu anul 2012 optează pentru determinarea venitului net în sistem real sau normă de venit.

 Depunerea formularului 010Declaraţia de înregistrare fiscală/de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică" de către persoanele juridice, plătitoare de impozit pe profit sau plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderii care optează pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderii sau impozit pe profit.

Bogdan Huţucă

Director executiv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii