Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:20 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la impunerea la norma de venit 2012

ro

18 Jan, 2012 18:10 1091 Marime text
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa informează că, începând cu anul 2012, contribuabilii care desfăşoară activităţi pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligaţia să întocmească Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, care se va completa numai pentru partea referitoare la încasări, potrivit O.M.F.P. nr.1040/2004.
Registrul-jurnal de încasări şi plăţi se numerotează şi se şnuruieşte. Numerotarea filelor se va face în ordine crescătoare, iar după completarea integrală se deschide un nou registru înregistrat şi parafat, care va fi numerotat în ordine crescătoare. Acest registru se parafează de către organul fiscal teritorial la începerea şi la încetarea activităţii.
Contribuabilii pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit şi care în anul fiscal anterior au înregistrat un venit brut anual mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro, începând cu anul fiscal următor, au următoarele obligaţii:
- determinarea venitului net anual în sistem real, conform prevederilor art.48 din Codul fiscal;
- să completeze şi să depună declaraţia privind venitul estimat/norma de venit (formular 220) până la data de 31 ianuarie, inclusiv.
Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului în lei al sumei de 100.000 euro, este cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Naţională a României, la sfârşitul anului fiscal.

Bogdan Huţucă
Director executiv

Ti-a placut articolul?

Comentarii