Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean Constanta - Miercuri, 23 Martie 2011

ro

23 Mar, 2011 23:13 2367 Marime text

Urmare articolelor acuzatoare apărute in presa locală, prin care d-na Angelica Mărgean, presedintele Sindicatului Asistentei Sociale si Protectiei Copilului- - atentează la imaginea institutiei, consideram că este de datoria noastră sa facem mai multe precizări.

Petre Dinică- Director General al Directiei Generale de Asistentă Socială si Protectia Copilului Constanta isi exprimă dezaprobarea privind camapania defaimătoare initiată de d-na Margean, care nu face decât sa umbrească actiunile pozitive intreprinse de-a lungul timpului in cadrul acestei institutii.

Salariile din cadrul DGASPC sunt prevăzute in grila de salarizare a institutiilor de asistenta socială si sunt acordate in conformitate cu prevederile legale (Legea nr. 284/2010 - lege cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice; Legea nr.285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice; Ordinul 42/77/13-14.01.2011 privind normele de aplicare pentru punerea in aplicarea a Legii nr.285/2010). Salariile nete ridicate de angajatii institutiei variază de la 570 lei/lunar până la 2 600 lei/ lunar, in functie de postul ocupat, pregatirea profesionala si vechimea in munca. Media acestora se incadrează in jurul sumei de 1100 lei/lunar net.

Incadrarile se fac cu respectarea prevederilor legale, sunt cuprinse între limitele inferioare si superioare prevazute pentru fiecare functie in parte iar la momentul actual toți salariații sunt incadrati pe grila maximă posibilă raportat la functia pe care o ocupa.

Mentionam ca sunt acordate toate drepturile prevazute de lege, inclusiv sporurile stabilite in conformitate cu Ordinul 547/2010 al Ministerului Sanatatii pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor la salariile de baza.

Referitor la asistentii maternali profesionisti nu exista nici o dispozitie legala care sa prevada ca un asistent maternal profesionist trebuie sa aiba in grija doar un singur copil. Mantionam ca exista prevederi legale care fac referire la drepturile salariale atunci cand un asistent maternal profesionist primeste un al doilea copil sau mai multi (grupuri de frati). Comisia de Protectie a Copilului atesta asistentii maternali pentru unul sau mai multi copii, iar plasamentul la acestia se face de catre Comisia pentru Protectia Copilului sau Instanta de judecata. Si nimeni nu poate afirma ca Instanta nu aplica legea.

Acuzatiile privind furtul alimentelor din centrele de plasament sunt neprobate in fapt, prin controalele inopinante efectuate de-a lungul timpului, la diverse ore (chiar inaintate) , de către Directorul General si persoanele abilitate. Dacă d-na Mărgean a fost martora unor astfel de tentative se face la fel de vinovată ca si presupusii făptasi, in conditiile in care nu a sesizat celor in drept, inclusiv politiei, sa ia o masură.

Privitor la atitudinea umilitoare si jignitoare la care sunt supusi angajatii institutiei precizăm că oricine a dorit să fie ascultat intr-o problemă de servici sau personală a găsit intelegere si poate si rezolvare, in functie de caz, la Conducerea institutiei.

Putem afirma, cu martori, ca doamna Margean are o atitudine care incalca Codul Deotologic al functionarului public, adresand pe un ton neadecvat cuvinte jignitoare, si nu numai, sefilor directi si colegilor.

Rugăm, pe această cale, ca toate persoanele (salariatii) lezate de această atitudine să-si acorde un drept la replică iar dacă s-au confruntat cu situatii in care au fost jigniti in vreun fel să aducă acest lucru la cunostinta celor in drept să dispună măsuri administrative.

Concluzionând, apreciem că acest razboi initiat de liderul Sindicatului Asistentei Sociale si Protectiei Copilului are la bază o motivatie strict personală, care insă afectează in mod inadmisibil imaginea institutiei.

Drept pentru care ne rezervăm dreptul de a dezaproba orice initiativă de acest gen.

Dorim sa precizam colaborarea foarte buna pe care conducerea institutiei o are cu ceilalti lideri de sindicat din cadrul DGASPC Constanta, bazata pe principii de respect reciproc si cooperare in interesul tuturor salariatilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii