Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean Constanta - Comunicat referitor la referendum

ro

24 Jun, 2011 16:14 964 Marime text

În respectul obiceiurilor adânc împământenite în gândirea prefectului apolitic al judeţului Constanţa, reprezentant al Guvernului Boc V şi discipol umil al Preşedintelui Traian Băsescu, vremelnicul ocupant al funcţiei de prefect a atacat în cursul zilei de astăzi Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa de organizare a referendumului local privind reorganizarea teritorială, preferând să îşi facă întâi "numărul" în faţa presei şi apoi să transmită instituţiei noastre decizia sa.

Lăsând deoparte argumentele puerile cu care încearcă să demonstreze lipsa dreptului conferit de lege cetăţenilor judeţului Constanţa de a-şi exercita opţiunea într-o problemă care le poate afecta viitorul într-un mod dramatic, în funcţie de categoria socială din care fac parte, considerăm că modul disciplinat în care prefectul execută ordinele de partid şi de stat venite de la Bucureşti nu reflectă respectul şi grija faţă de drepturile legale ale cetăţenilor judeţului Constanţa.

Având în vedere situaţia creată, Consiliul Judeţean Constanţa va amâna data referendumului local, în conformitate cu prevederile art. 4 din HCJ 179/2011, adică după trecerea a cel puţin 20 de zile de la data ramânerii definitive şi irevocabile a hotărârii instanţei de judecată.

Asigurăm cetăţenii judeţului Constanţa că le vom reprezenta cu conştiinciozitate drepturile în faţa instanţei de judecată pentru a le putea oferi dreptul legal de exprimare privind viitorul lor şi al copiiilor lor, respectiv viitorul judeţului Constanţa.

__________________________

Cristian MOLDOVANU

Purtător de cuuvânt

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii