Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean Constanta

ro

01 Nov, 2011 23:05 1198 Marime text

Consiliul Judeţean Constanţa atrage atenţia asupra derapajelor de la litera LEGII ale actualului Prefect al judeţului Constanţa, pe numele său IORGA C. P., reprezentant al Guvernului Boc în teritoriu.

În disperarea sa de a îndeplini umil şi slugarnic "sarcinile de partid şi de stat", reprezentantul Guvernului în judeţul Constanţa (garant al respectării LEGII şi ordinii publice la nivel local) a ajuns să bată pas de defilare pe Constituţia României, considerându-se procuror, judecător şi stăpân necondiţionat al adevărului.

După cum bine a putut observa toată lumea, în ultima perioadă reprezentantul Guvernului a pornit o campanie de plângeri penale abuzive împotriva consilierilor locali şi primarilor PSD şi PNL care nu i-au ascultat "sfatul prietenesc" de a se înscrie în UNPR. Mangalia, Cernavodă, Tuzla şi Lipniţa, localităţi conduse de Partidul Social Democrat conform voinţei votului popular şi liber al cetăţenilor, sunt ultimele ţinte ale celui care, folosind şantajul şi limbajul suburban, încalcă în "formă continuă" LEGEA pe care ar trebui să o apere.

De fiecare dată, justiţia l-a pus la punct pe acest personaj: Justiţia este cea care a sancţionat definitiv şi irevocabil demiterea abuzivă şi nelegală a primarului Claudiu TUSAC de către cel care ar trebui să fie garantul aplicării şi respectării LEGII, adică Prefectul !!!

Un ultim exemplu de sfidare a principiilor separaţiei puterilor în stat o constituie episodul Tuzla, în care prefectul de Constanţa (acelaşi garant al respectării LEGII) a hotărât să anunţe public sentinţa împotriva unui primar PSD, deşi procesul nu a avut loc, fapta nu există iar Prefectul nu este judecător !!!

Mai mult decât atât, pe lângă asumarea abuzivă a calităţii de judecător, Prefectul a dorit să fie şi procuror, anunţând opinia publică despre începerea urmăririi penale înainte ca învinuitului să i se aducă la cunoştinţă, în total dispreţ faţă de prevederile Codului de Procedură Penală.

Asistăm de fapt la o încercare a reprezentantului Guvernului, ca putere executivă, de a subordona intereselor sale private Parchetele şi Instanţele Judecătoreşti, instituţii independente prin esenţa democraţiei.

Consiliul Judeţean Constanţa a sesizat deja, încă o dată, instituţiile competente în vederea stopării acestor noi abuzuri şi a respectării principiului separaţiei puterilor în stat, condiţie absolut necesară existenţei unei democraţii reale în România

____________________________________________

Nicuşor Daniel CONSTANTINESCU

Preşedinte

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii