Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurentei investigheaza piata licitatiilor pentru armament si aparatura optica

ro

03 Nov, 2009 19:32 1863 Marime text

CONSILIUL CONCURENŢEI INVESTIGHEAZĂ PIAŢA LICITAŢIILOR PENTRU ARMAMENT ŞI APARATURĂ OPTICĂ

Consiliul Concurenţei a declanşat, din oficiu, o investigaţie privind o posibilă înţelegere între firmele participante la licitaţiile organizate de Departamentul pentru Armamente - U.M. 02550 Bucureşti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Investigaţia se referă la o posibilă înţelegere între patru societăţi comerciale din România, Germania şi Elveţia privind participarea cu oferte trucate la licitaţiile de organizate de Ministerul Apărării Naţionale în anii 2005, 2006 şi 2007, pentru achiziţionarea produselor “armament de infanterie” şi “aparatură optică”

 „O asemenea înţelegere poate avea consecinţe deosebit de grave prin denaturarea liberei concurenţe şi afectarea comerţului între statele membre, fiind vorba de companii din România, Uniunea Europeană şi spaţiul extracomunitar. Un astfel de comportament comercial contravine atât  prevederilor legislaţiei româneşti în domeniul concurenţei, cât şi prevederilor Tratatului de instituire a Comunităţii Europene”, a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Legea concurenţei (nr.21/1996) interzice orice înţelegeri exprese sau tacite între agenţii economici ori asociaţiile de agenţi economici care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurenţei, în special cele care urmăresc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate  la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

3 Noiembrie 2009

Biroul de Presa
Tel: 0372.129.710, 021.405.44.29 ; E-mail: presa@consiliulconcurentei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 04 Nov, 2009 07:43 SECURITATEA STATULUI ROMAN cat si particularii care aveau societati de paza si securitate isi procurau aparatura necesara de la firma LIBERALULUI LUNATIC FLORIN CALINESCU ,infiintata in 2002. Pana si SECURITATEA STATULUI ROMAN a fost PRIVATIZATA de catre LIBERALII LUNATICI si chiar ei sunt proprietarii acestor firme.