Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CONSILIUL CONCURENTEI INVESTIGHEAZA PIATA INTRETINERII SI REPARARII AUTOVEHICULELOR DIN SLOBOZIA

ro

03 Mar, 2009 21:34 818 Marime text

CONSILIUL CONCURENTEI INVESTIGHEAZA PIATA INTRETINERII SI REPARARII AUTOVEHICULELOR DIN SLOBOZIA

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie din oficiu pe piata intretinerii si repararii autovehiculelor din municipiul Slobozia, judetul Ialomita. Investigatia urmareste o posibila incalcare a prevederilor art.5 alin.(1) din Legea concurentei nr.21/1996, republicata,  de catre anumiti agenti economici din domeniu.

In cadrul acestei investigatii, inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat inspectii inopinate la o serie de societati active pe aceasta piata. Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza Consiliului Concurentei, in cadrul procedurii specifice de investigatie.

Legea concurentei interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, orice decizii luate de asociatiile de agenti economici si orice practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia.

Inspectia inopinata este un instrument folosit de Consiliul Concurentei in cadrul investigatiilor declansate.

Mentionam ca in anul 2004, Consiliul Concurentei a adoptat o politica de clementa, conform careia autoritatea nationala de concurenta poate acorda imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor pentru agentii economici care furnizeaza informatii/documente relevante pentru depistarea si sanctionarea cartelurilor in care sunt implicati.

03 Martie 2009
Biroul de Presa
Tel: 405.44.29 ; fax: 405.44.02; E-mail: presa@consiliulconcurentei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii