Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea SC Telemobil SA de catre SC Cosmote Mobile

ro

27 Oct, 2009 19:57 1348 Marime text

CONSILIUL CONCURENŢEI A AUTORIZAT PRELUAREA SC TELEMOBIL SA DE CĂTRE SC COSMOTE MOBILE TELECOMMUNICATIONS S.A

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea S.C. Telemobil S.A. de către SC Cosmote Mobile Telecommunications S.A.

În analiza acestei operaţiuni de concentrare economică Consiliul Concurenţei s-a bazat inclusiv pe informaţiile şi datele transmise de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), de părţile implicate precum şi concurenţii acestora, fiind luate în considerare şi posibilele probleme de concurenţă ridicate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice mobile. Consiliul Concurenţei a constatat că există o suprapunere de activităţi economice desfăşurate de către S.C. Telemobil S.A. şi societăţile comerciale membre ale Grupului Deutsche Telekom, în principal pe piaţa de retail a serviciilor de telefonie mobilă şi pe pieţele de comercializare a acestor servicii. Analiza întreprinsă de Consiliul Concurenţei a relevat faptul că prin preluarea Telemobil de către Cosmote nu se crează sau se consolidează o poziţie dominantă şi ca urmare nu există îndoieli privind compatibilitatea acestei operaţiuni cu un mediu concurenţial normal. 

„Prin aceasta operaţiune, practic, se crează premisele dinamizării concurenţei pe pieţele serviciilor de comunicaţii electronice mobile, în special pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă şi a accesului la Internet, rezultatul anticipat fiind creşterea posibilităţilor de alegere ale consumatorului final. În prezent, nu am identificat probleme care ar putea afecta concurenţa, dar vom monitoriza evoluţia acestor pieţe şi vom colabora în continuare cu ANCOM, iar în 2012 îi vom sprijini în reanalizarea alocării licenţelor în banda de 400 MHz” a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Conform datelor transmise de ANCOM, în martie 2012 expiră termenul de valabilitate a licenţei din banda 450 MHz deţinută de SC Telemobil SA.

S.C. Telemobil S.A. este activă preponderent pe piaţa românească a serviciilor de comunicaţii electronice mobile.

SC Cosmote Mobile Telecommunications S.A şi grupul de societăţi comerciale din care acesta face parte, respectiv Deutsche Telekom, desfăşoară activităţi pe piaţa românească a serviciilor de comunicaţii electronice fixe şi mobile prin societăţile comerciale membre ale Grupului OTE (SC Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A., SC Romtelecom SA, SC NextGen Communications SRL, Germanos Telecom Romania S.A., SC Sunlight Romania Filiala Bucureşti SRL), precum şi prin SC Combridge S.R.L.

Decizia prin care Consiliul Concurenţei a autorizat acestă operaţiune de concentrare economică, va fi publicată pe site-ul instituţiei, respectiv www.consiliulconcurentei.ro.

27 Octombrie  2009

Biroul de Presa :

Tel: 405.44.29 ; fax: 405.44.02; E-mail: presa@consiliulconcurentei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii