Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CONSILIUL CONCURENTEI A AMENDAT AGIP ROMANIA PENTRU OMISIUNEA NOTIFICARII - 23.03.2009

ro

23 Mar, 2009 22:36 1058 Marime text
 
CONSILIUL CONCURENTEI A AMENDAT AGIP ROMANIA PENTRU OMISIUNEA NOTIFICARII
Consiliul Concurentei a sanctionat SC AGIP Romania SRL Bucuresti cu amenda in valoare de 163.487 lei, pentru omisiunea notificarii concentrarii economice realizata prin preluarea unor active detinute de SC MOL Romania Petroleum Products SRL Cluj-Napoca (10 statii de distributie carburanti si activele aferente acestora). Operatiunea de concentrare economica a fost realizata la data de 19.12.2008. Sanctiunea aplicata in acest caz are un caracter procedural, omisiunea unei notificari nefiind o practica anticoncurentiala.
Conform prevederilor Legii concurentei nr.21/1996 sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica care depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica este mai mare decat echivalentul in lei a 10 milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati în operatiune care sa realizeaze pe teritoriul Romaniei, fiecare în parte, o cifra de afaceri care depaseste echivalentul în lei a  4 milioane de euro.
Obligatia verificarii indeplinirii acestor conditii revine societatii care dobandeste controlul intr-o operatiune de concentrare economica. Pentru calculul cifrei de afaceri, in vederea compararii cu pragurile valorice, trebuie respectate si Instructiunile cu privire la calculul cifrei de afaceri în cazurile de comportament anticoncurential, prevazute la art. 5 alin 1 din Legea concurentei nr. 21/1996 si în cazurile de concentrare economica.
Societatea care preia controlul intr-o concentrare economica este obligata sa transmita autoritatii de concurenta notificarea acestei operatiuni, in termen de 30 zile, de la data semnarii actului juridic prin care se realizeaza o concentrare economica, conform Regulamentului  privind autorizarea concentrarilor economice.
Agip Romania, societate membra a Grupului petrolier ENI SpA Italia, desfasoara in Romania, ca activitate principala, comercializarea cu amanuntul de produse petroliere (benzina, motorina, GPL, lubrifianti) prin statiile proprii de distributie.
23 Martie  2009
Biroul de Presa
Tel: 021.405.44.29; e-mail: presa@consiliulconcurentei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii