Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:09 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei liceenii constănțeni premiați de NASA pleacă peste ocean cu sprijinul oamenilor de afaceri

ro

13 May, 2015 12:15 1329 Marime text
Regional Air Services – Aeroport Tuzla se implică și în susținerea celor mai competitive proiecte din domeniul educației, dar și a performațtelor sportive și a celor din domeniul aviației. 

Al doilea an consecutiv, la solicitarea celei mai tinere pilot din Romania, Marina Cozma, o elevă de excepție a școlii de pilotaj de la Tuzla și a Colegiului Național Mircea cel Batrân, Regional Air Services alaături de Romanian Airport Services, Greenlife și Fly Go (prin dl. Stefano Lervolino), sprijină călătoria echipei care a câștigat premiul 1 la “NASA Ames Space Settlement Competition”. Tinerii vor merge în Canada, pentru a-și ridica trofeul și a-și prezenta proiectul în cadrul Conferinței organizate cu acest prilej.
 
“Marina ne este foarte dragă și, prin ea, am reușit să îi cunoaștem și să îi îndrăgim și pe colegii ei de echipă – copii care au câștigat foarte multe premii la foarte multe concursuri importante – nu doar cel pentru care îi ajutăm acum.
Ne dorim să fim alături de astfel de tineri și, pe viitor, ni-i dorim în echipa noastră. Tehnologia în domeniul aeronautic evoluează cu o viteză foarte mare și avem nevoie ca noua generație să crească frumos, ca să poată gestiona cu success această evoluție tehnologică”, a declarat Adrian Vasilache, managerul RAS Tuzla.
 
Marina Cozma, Matei Popovici și Andreea Stanciu sunt trei dintre cei opt liceeni de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța care au uimit juriul competiției NASA cu un proiect pentru o stație spațială - „Oberth Space Project”. La concursul la care au fost câștigători pentru a treia oara consecutiv au participat 994 de echipe din toată lumea.
 
Matei și Marina au mai obținut si premiul 1 la International Student Art Contest 2015, premiul 1 la “Salonul Național de Inventică si Creație Științifică pentru Tineret”, premiul al 2-lea doi ani consecutiv la “International Space Settlement Design Contest” de la Kennedy Space Center din Florida, SUA, locul 1 la “Settlement Design Contest”, iar la finala concursului de anul trecut, care a avut loc în SUA, Marina a obținut si distincția Dick Edwards Award for Exceptional Leadership - acordată celui mai performant coordonator din echipa multinațională. 
Cei doi au obținut si premiul II la concursul național de fizică „Hands on Universe”, organizat de Facultatea de Fizică, iar la Târgul de știintă din Canada, premiul 1 a revenit echipei formate din Marina si Andreea.
 
Sprijinul financiar pentru deplasarea și cheltuielile elevilor constănțeni este absolut obligatoriu susținerii și promovării unei noi generații de profesioniști. Reprezentanții Regional Air Services – Aeroport Tuzla sunt mândri că pot contribui la aceste performanțe și sunt deschiși oricăror alte proiecte și propuneri de bun simț, care vizează rezultatele obținute corect.
 
Afinitatea între Regional Air Services și acești tineri este cea care face ca toate aceste inițiative să fie implementate. 


Detalii despre Regional Air Services gasiți pe regional-air.ro și pe pagina de Facebook RAS Aeroport Tuzla

Ti-a placut articolul?

Comentarii