Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătorim recolte noi pentru vinurile ALIRA și pregătim vinuri senzaționale pentru 2014

ro

30 Sep, 2013 20:09 1614 Marime text
București, 30 septembrie 2013 - Pe malurile Dunării, la Aliman este toamnă blândă și recoltele sunt bogate. Podgoria de la Aliman sărbătorește o nouă recoltă generoasă care ia drumul cramei pentru a se desăvârși într-o nouă generație de vinuri premium românești, ALIRA, atât de așteptate de iubitorii acestora, dar și de cei care vor să le descopere.
Aceste vinuri deja binecunoscute sunt distribuite la nivel local de către PPD România, unul dintre cei mai importanți distribuitori de mărci de alcool premium și super-premium.
Momentul așteptat al recoltei a fost marcat simbolic și anul acesta la Aliman, în Dobrogea, prin a 5-a ediție a serbării câmpenești și printr-o degustare de vinuri ALIRA alături de prietenii ALIRA, parteneri și colaboratori, numeroși jurnaliști ai presei scrise, TV și online, reprezentanți ai misiunilor diplomatice la București, precum și alte personalități, artiști și oameni de afaceri, iubitori de vinuri nobile și tradiții dobrogene.

Conform estimărilor, producția domeniului Aliman va fi la finalul anului 2013, de circa 40.000 de sticle, cuprinzând toată gama ALIRA. Maturitatea viei de la Aliman ne ajută să creem vinuri din ce în ce mai complexe păstrând producția la nivelul anilor 2012-2013 prin controlul cantității de struguri obținuți, fapt care permite obținerea unei calități superioare.
Peste 70% din sortimentele ALIRA sunt distribuite la nivel național. Investiția în domeniul de la Aliman, din județul Constanța, se ridică la peste 7 milioane de Euro până în prezent, bani care au fost direcționați către achiziția terenului în 2006, plantarea a 80 de hectare cu viță nobilă, achiziția de echipamente de întreținere a viei, linii de sortare manuală și alte echipamente de vinificare.

Producătorul de vinuri ALIRA a cunoscut o creștere importantă mai ales în sectorul HORECA prin impunerea unor vinuri de înaltă calitate dintre care cele mai solicitate sortimente ale anului au fost ALIRA Rose 2012, ALIRA Tribun (cupaj) 2011, ALIRA Fetească Neagră 2011 - care confirmă preferința românilor pentru vinurile premium, roșii și rose. De asemenea, până la finele anului 2013, ALIRA va mai lansa o nouă gamă super premium numită: ALIRA Grand Vin care va include Cuvee (Merlot si Cabernet Sauvignon) din cea mai bună selecție a anului 2011, precum și o mare surpriză pentru iubitorii de Fetească Neagră.
Noua gamă super premium, ALIRA Grand Vin, vine în completarea celor cinci vinuri din portofoliul ALIRA care sunt în prezent reprezentate la nivel național de distribuitorul PPD România: ALIRA Merlot 2009; ALIRA Cabernet Sauvignon 2010; ALIRA Tribun 2011 – un cupaj din cele trei soiuri Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră; ALIRA Fetească Neagră 2011 și ALIRA Rose 2012.

„Suntem în cel mai frumos anotimp al anului, cel al recoltelor, și momentul când toată munca noastră de peste an își arată roadele. Iar în anul 2013 ne mândrim cu struguri de o calitate pe măsura efortului depus în întreținerea viei. Anul acesta beneficiem de o vița de vie mai matură, ceea ce va aduce un plus de complexitate și rafinament, sortimentelor realizate de noi în anul 2013. Anul 2014 îl vom începe la superlativ cu al doilea Rose produs la Aliman”, a declarat Ghenadie Bobeică, General Manager, WineRo, producătorul vinurilor ALIRA.

În prezent, vinurile ALIRA sunt distribuite prin intermediul PPD România în peste 100 de locații premium din segmentul HoReCa, precum și la nivel internațional, iar planurile pentru anul 2014 prevăd o extindere a prezenței acestora la nivel național.
„Pentru cei care au îndrăgit savoarea aparte a vinurilor ALIRA, caracterizat printr-un gust catifelat și echilibrat, vinurile din recolta acestui an, vor fi disponibile pe piață începând cu anul 2014, odată cu parcurgerea procedeelor specifice de măturare în baricuri din stejar franțuzesc de cea mai bună calitate. Piața este extrem de receptivă și în căutare de produse de calitate, precum sortimentele ALIRA și estimăm un an 2014 cu rezultate bune pentru colaborarea celor două companii”, a declarat Nikos Xystouris, Director General PPD România.

Vinurile ALIRA sunt rezultatul combinației dintre terroir-ul de la Aliman, via întreținută cu multă grijă de echipa condusă de ing. Ilie Caciuc (șef de fermă la Aliman) și expertiza echipei de oenologi sub supravegherea faimosului oenolog Marc Dworkin.
Această combinație, alături de o cunoaștere a preferințelor specifice a iubitorilor de vinuri nobile din România, a condus la obținerea unor vinuri unice, memorabile și ample, dar echilibrate, marcate tipic și imbogățite de condițiile de pe malurile Dunării de la Aliman.
 
Despre PPD
Prezentă pe piața din România din 2007 și parte a companiei Photos Photiades Distributors, PPD România este printre cei mai mari distribuitori de produse de alcool premium și super-premium de pe piaţa locală şi partener al renumitului producător de băuturi spirtoase, Diageo, lider mondial pe segmentul de băuturi premium.

Alături de Diageo, Grupul Campari şi de alţi parteneri strategici la nivel local, compania deţine cel mai mare portofoliu de branduri premium și super-premium, renumite în întreaga lume, precum Johnnie Walker, J&B, Smirnoff, Baileys, şampania Lanson, Campari, Aperol, Wild Turkey, Cinzano, SKYY Vodka, precum și propriul brand de vodkă, Tazovsky Vodka.
Photos Photiades Group (PPG), companie internațională fondată în urmă cu peste 70 de ani, are o activitate impresionantă în vânzări, marketing și distribuție de branduri alcoolice și non-alcoolice de renume mondial. PPG este prezentă în România, Grecia, Cipru, Croația și Slovenia.
Pentru mai multe informații, vizitați: www.ppd.com.ro.
 
Despre ALIRA & WineRo
Compania WineRo s-a înființat în 2006, an în care a achiziționat teren la Aliman, în județul Constanța. Aici au fost plantate 80 de ha cu soiul românesc Fetească Neagră și soiurile internaționale Merlot și Cabernet Sauvignon. Investiția în achiziții și plantări a fost de 2,6 mil. Euro. În septembrie 2010 a fost lansat primul vin produs de WineRo, ALIRA - realizat din struguri Merlot din prima recoltă, cea a anului 2009.

La sfârșitul anului 2012, WineRo a lansat al doilea vin din gamă - ALIRA Tribun 2011, un cupaj prietenos din Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. În martie2013, gama a fost completată cu alte premiere: ALIRA Rose 2012, ALIRA Cabernet Sauvignon 2010 și ALIRA Fetească Neagră 2011.  Pe lânga succesul cunoscut de vinurile Alira pe piața locală, acestea se bucură de o apreciere din ce în ce mai mare și la export în țări precum: Austria, Cehia, China, Germania si Ungaria.
Detalii pe: www.ALIRA.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii