Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsurile de relaxare fiscală propuse prin proiectul noului Cod Fiscal

ro

04 Jun, 2015 10:13 1139 Marime text
Bucureşti, 4 iunie 2015 – Recentele măsuri de relaxare fiscală propuse de autorităţi prin proiectul noului Cod Fiscal sunt benefice pentru mediul de afaceri, însă acestea trebuie să fie sustenabile din punct de vedere bugetar şi menţinute pe termen lung. Acesta a fost mesajul conferinţei anuale de taxe organizate azi de PwC România la Constanţa.
 
„Impactul economic al reducerii TVA la produsele alimentare şi serviciile de alimentaţie publică va fi unul pozitiv, susţinând consumul şi dinamizând astfel creşterea economică. Această politică de relaxare fiscală trebuie însoţită şi de o accelerare şi de o eficientizare a investiţiilor publice, îndeosebi în zona de infrastructură”, a declarat Daniel Anghel, Partener, Consultanţă Fiscală, PwC România.
 
Evenimentul, care s-a bucurat de participarea domnului Ionuţ Mişa, Directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, a trecut în revistă principalele modificări fiscale care au avut loc de la începutul anului, atât în privinţa impozitelor directe, precum şi a celor indirecte şi a legislaţiei vamale.
 
De asemenea, s-a pus un accent deosebit pe operaţiunile care se desfaşoară în largul mării Negre, din perspectiva legislaţiei fiscale şi vamale, precum şi pe posibilele sugestii de îmbunătăţire a colectărilor bugetare, de combatere a evaziunii fiscale şi de eficientizare a inspecţiilor fiscale, atât în beneficiul autorităţilor publice, cât şi al contribuabililor.
 
„Campania recentă de combatere a evaziunii fiscale şi de creştere a colectării taxelor şi impozitelor este benefică pe termen lung pentru economie, însă aceasta trebuie să se facă în litera şi spiritul legislaţiei fiscale şi respectând drepturile contribuabililor”, a conchis Daniel Anghel. 
 
Despre PwC
 
Firmele din reţeaua PwC ajută organizaţiile şi indivizii să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o reţea de firme prezentă în 157 de ţări cu mai mult de 195.000 de specialişti dedicaţi oferirii de servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri. Spuneţi-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră şi descoperiţi mai multe informaţii despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.
 
© 2015 PwC. Toate drepturile rezervate.        
               
PwC se referă la reţeaua de firme PwC şi/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii