Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:46 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încrederea în economia zonei euro continuă să crească

ro

30 Jul, 2013 18:27 593 Marime text
Indicatorul privind încrederea în economia zonei euro a continuat să crească în iulie, după alte două luni de creştere, conform datelor anunţate astăzi de Comisia Europeană. Încrederea în economia zonei euro a crescut peste aşteptări încă din iunie, respectiv la 91,3, indicatorul de sentiment economic ajungând apoi în iulie la 92,5. Încrederea în economia zonei euro este un indicator de tip compozit, reflectând cinci indicatori cu ponderi diferite, respectiv încrederea în industria zonei euro, în servicii, în sectorul construcţiilor, în retail, precum şi încrederea consumatorilor.
 
Deocamdată pare puţin probabil ca BCE să decidă noi scăderi ale dobânzii de referinţă
"Așadar per ansamblu, la nivelul celor 17 state membre ale zonei euro, primim semnale pozitive atât din zona de business, cât și din cea a consumului, posibil inclusiv ca efecte ale relaxării monetare din luna mai, pusă în aplicare de Banca Centrală Europeană. Prin urmare, pentru moment nu ne așteptăm la continuarea scăderii ratei de dobândă pe parcursul următoarelor ședințe BCE, însă acest lucru nu este exclus spre finalul anului, dacă economia reală nu va continua trendul creat", a arătat Cosmin Enache, Director de Operaţiuni al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest, singura companie românească ce a devenit formator de piaţă pe piaţa extrabursieră de Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri).
Deşi atât încrederea în industrie, cât şi cea în servicii, precum şi încrederea consumatorilor au crescut în ultimele luni, aceşti indicatori se află însă încă în zona negativă (sub zero).
Separat, indicatorul privind mediul de afaceri din zona euro a înregistrat, la rândul său, o evoluţie bună în ultimele luni, ajungând de la  -1,04 în aprilie, la -0,53 valoarea anunțată pentru iulie.
"În același timp, la nivelul întregii zone euro, ZEW Economic Sentiment a depășit estimările inițiale, valoarea publicată în iulie (32,8) fiind a treia cea mai ridicată valoarea a acestui an după cele înregistrate în februarie și, respectiv, martie", a precizat Cosmin Enache.
Indicatorul de sentiment economic publicat de institutul ZEW pentru luna iulie a sugerat însă o ușoară înrăutățire a climatului economic în Germania, valoarea publicată (36,3) infirmând așteptările pieței și poziționându-se sub cifra anterioară (38,5). De altfel, referitor la economia Germaniei, inclusiv indicatorul IFO a avut evoluţii destul de puţin convingătoare în ultimele luni.
 
Semnalele sunt încă divergente
"În concluzie, semnalele sunt încă divergente: pe de o parte se înregistrează un climat optimist la nivelul celor 17 state euro, iar de celaltă parte Germania- cea mai puternică economie din regiune- se plasează într-un  oarecare "con de umbră", întrucât sectorul privat este încă pesimist cu privire la șansele revitalizării economice în următoarea jumătate de an. Considerăm însă foarte important faptul că în ultimele luni încrederea în consum a continuat să se îmbunătățească, consumatorii europeni luând în calcul alocarea unei părţi din ce în ce mai mari din veniturile obținute pentru cheltuielile de consum. Consumul reprezintă o componentă foarte importantă în calculul creșterii economice, o revenire pe acest segment susținând în cele din urmă o revenire pe creștere economică a zonei euro", a arătat Cosmin Enache.
 

Despre Equity Invest
SSIF Equity Invest SA a fost înfiinţată în anul 1998, fiind autorizată ca societate de servicii de investiţii financiare prin Decizia nr. 3077/09.09.2003, emisă de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Prin Decizia CNVM nr. 23191/11.12.2008, SSIF Equity Invest SA a fost autorizată să desfăşoare servicii de investiţii financiare specifice- preluarea şi transmiterea ordinelor clienţilor privind unul sau mai multe instrumente financiare, executarea ordinelor în numele clienţilor şi, respectiv, administrarea portofoliilor- precum şi o serie de servicii conexe (schimb valutar în legătură cu activităţile de servicii de investiţii prestate etc)
Instrumentele financiare negociabile cu care operează SSIF Equity Invest sunt valorile mobiliare (acţiuni, titluri de stat, obligaţiuni emise de organisme publice sau private, alte titluri de împrumut cu scadenţa mai mare de un an, drepturi de preferinţa la subscrierea de acţiuni în cadrul unei majorări de capital, orice alte instrumente financiare calificate de C.N.V.M ca valori mobiliare), instrumentele financiare derivate (contractele futures, contracte options, alte active calificate de C.N.V.M ca instrumente financiare derivate) şi titlurile de participare la organismele de plasament colectiv în valori mobiliare.
Fondurile deţinute de client la SSIF Equity Invest SA sunt depozitate în numele S.S.I.F. în contul de clienţi deschis special în acest scop. În calitate de intermediar, SSIf Equity Invest este membru fondator al Fondului de Compensare a Investitorilor.
Începând cu anul 2013, SSIF Equity Invest a devenit formator de piaţă pe piaţa extrabusiera de CFD-uri, fiind prima companie româneasca ce îşi asumă acest rol; suma minimă pentru deschiderea unui cont de tranzacţionare cu CFD-uri este de 500 Euro.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitaţi www.equity.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii