Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fanii din România au început ”The final countdown” până la întâlnirea cu trupa EUROPE

ro

28 May, 2015 10:33 815 Marime text
Pe 11 iunie, românii au întâlnire cu legendarii rockeri de la EUROPE, într-un concert de zile mari, ce va fi susținut pe scena Arenelor Romane din București, începând cu ora 20.00.
Dar, până să ajungă la București, suedezii vor face un ”mic popas” în Danemarca, unde sunt cap de afiș al unui super eveniment. Pe 29 mai, EUROPE va susține un concert în cadrul ”Esbjern Rock Festival”, eveniment ce marcheaza a 25-a aniversare și care adună anual peste 20.000 de spectatori. Membrii trupei EUROPE vor împărți scena cu alte legende ale muzicii pop rock, printre care Def Leppard și Mike & The Mechanics.
 
Trupa EUROPE a pornit încă de anul trecut într-un turneu internațional gigantic, ulterior a fost extins în Statele Unite ale Americii și Europa. Lasarea celui mai nou album al lor, ”War of Kings”, se bucură de un succes uriaș și le-a adus o asceniune fantastică rockerilor suedezi. În această vară, Joe Tempest si colegii săi de trupă vor mai concerta în Polonia, Finlanda, Norvegia, Bulgaria, Germania, Suedia și Ungaria.
 
EUROPE LIVE - ”The final countdown” https://www.youtube.com/watch?v=eAaP03Qs6cE
 
Pe 11 iunie, într-o atmosferă explozivă, fanii din România vor putea cânta ”The final countdown” la unison cu membrii trupei Europe. Publicul va fi numeros, cu atât mai mult cu cât biletele au prețuri mici, comparativ cu cele practicate pentru show-urile altor artiști de talie internațională: Categoria VIP – 175 lei, Categoria Cat.I – 135 lei, Categoria Cat.II – 95 lei. Acestea pot fi achiziționate, în continuare, prin EVENTIM de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carturesti, Humanitas, de la Sala Palatului si online accesând www.eventim.ro .
 
BIOGRAFIE
Europe este o formație rock suedeză, fondată în anul 1979 sub numele "Force", de către vocalistul Joey Tempest, chitaristul John Norum, basistul Peter Olsson și bateristul Tony Reno. De la formarea sa, Europe a lansat 3 albume live, 3 albume compilație,19 videoclipuri și 10 albume de studio. Cel mai recent, ”War of kings”, este și motivul unui turneu mondial, Bucureștiul fiind unul dintre orașele în care suedezii vor face un show de zile mari.
 
Muzica pe care trupa Europe o interpretează este un rock cu elemente de heavy metal și hard rock. Europe a cunoscut faima internațională în anii 1980, odată cu cel de-al treilea lor album The Final Countdown (1986), care a devenit un succes uriaș, înregistrând vânzări de peste 3 milioane de copii doar în Statele Unite. Europe a fost una din cele mai de succes formații și artiști rock din anii 1980, cu vânzări de peste 20 de milioane de albume în lumea întreagă. Formația a intrat cu două albume în Top 20 al clasamentului Billboard 200 (The Final Countdown și Out of This World) și cu două single-uri în Top 10 din Billboard Hot 100 ("The Final Countdown" și "Carrie").
 
Europe și-a întrerupt activitatea în 1992, reunindu-se temporar în 1999 pentru un concert la Stockholm, și anunțând reunirea oficială în 2003. De atunci formația a lansat patru albume, Start from the Dark (2004), Secret Society (2006), Last Look at Eden (2009) și Bag of Bones pe 18 aprilie 2012.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii