Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copii instituţionalizaţi şi Mare Nostrum de Ziua Delfinului 2013

ro

14 Aug, 2013 14:26 1162 Marime text
20 de copii instituţionalizaţi, din centrele de plasament constănţene, au participat activ la activitătile organizate special pentru ei de către ONG Mare Nostrum cu prilejul Zilei Delfinului 2013.
Acest eveniment a fost susţinut financiar de DP WORLD CONSTANTA.

În staţiunea Eforie Sud, la Hotel Amurg, marţi, 6 august 2013, s-au desfăşurat diferite activităţi dedicate copiilor. Ziua  a început cu o sesiune de prezentări, informaţii generale despre biodiversitatea Mării Negre şi a continuat cu prezentarea celor trei specii de delfini întâlnite aici. Copiii au fost extrem de entuziaşti, au pus o mulţime de întrebări şi au dorit să afle cât mai multe lucruri.
După o pauză de prânz şi odihna binemeritată, a urmat sesiunea cea mai îndrăgită şi anume, învăţarea prin joc. A fost organizată o serie de 7 jocuri: săritura în lungime, pet bowling, salvează delfinul, delfinii în cultura generală, găseşte delfinul, apelul salvator, cât şi creaţie. Copiii au fost împărţiţi în echipe de câte doi, iar pentru fiecare joc, dacă îndeplineau sarcinile şi treceau de obstacole, primeau un număr de piese de puzzle. La final, fiecare echipă trebuia să realizeze puzzle-ul cu piesele pe care le avea, într-un timp cât mai scurt. Cei care au acumulat toate piesele de puzzle au câştigat. Fiecare echipa a primit ca premii jocuri, cărţi educative cu tematică marină, dulciuri şi diplome de participare, iar în final cu toţii au fost câştigători.
Cu acest prilej, copii au aflat că, doar anul acesta, au eşuat 58 de delfini pe plajele litorale româneşti, că au fost adoptaţi, simbolic, 170 de delfini şi că Mare Nostrum are montate 75 de dispozitive acustice, cu rol de a-i îndepărta pe delfini de pericolul prinderii accidentale în plasele monofilament a cinci asociaţii de pescari. În perioada imediat următoare, Mare Nostrum va mai achiziţiona încă 25 de astfel de dispozitive şi aceasta numai datorită interesului suscitat de iubitorii delfinilor din Marea Neagră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii