Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:20 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la informatiile apărute în presa în ultima perioadă, conducerea COREMAR transmite următorul

ro

18 Aug, 2013 13:36 732 Marime text
Pentru o corectă informare, vă aducem la cunostintă că multe dintre informatiile furnizate de conducerea Sindicatului Liber al Marinarilor din Coremar, si preluate de o parte a mass media fără a fi verificate, deformează tendentios realitatea. Conducerea sindicatului încearcă să folosească atacurile din presă ca instrument de presiune asupra managerilor societătii si a majoritătii salariatilor.
 
Astfel,
 
1) Conducerea Coremar a avut întotdeauna disponibilitate de negociere si a fost cea care a lansat, încă din luna februarie 2013, invitatia la negocierea unui nou Contract Colectiv de Muncă, pentru perioada 2013-2014, respectând astfel prevederile legale. În toată această perioadă au avut loc numeroase întâlniri de negociere conform graficului comun agreat, întâlniri al căror continut este consemnat în procese verbale;
 
2) Din păcate, încă de la început, conducerea sindicatului nu a vrut să negocieze nimic, solicitând doar păstrarea vechiului contract Colectiv de Muncă, expirat la data de 31 martie 2013, rămânând rigidă pe această pozitie, desi se stie că situatia financiară a societătii nu permite sustinerea unei asemenea solicitări;
 
3) Chiar dacă economia românească traversează de 4 ani o perioadă grea, iar societatea Coremar, din păcate, a urmat acelasi trend, salariatii Coremar beneficiaza de:
 un venit mediu salarial mai mare cu peste 30% fată de salariul mediu pe economie;
 31 de zile lucrătoare de concediu de odihnă plătite pe an;
 alte beneficii, prime, adaosuri si ajutoare sociale.
 
4) La greva de avertisment au participat aproximativ 40 de persoane(se poate usor observa din imaginile apărute la televiziuni) din numărul total de 230 de salariati ai COREMAR si nu 300 de participanti, cum a comunicat conducerea sindicatului.
 
Compania respectă dreptul salariatilor la formele de manifestare sindicală legale. Dialogul social trebuie să fie civilizat, fără forme extreme. Regretăm decizia angajatului nostru care a decis să folosească greva foamei ca mijloc de protest. Societatea nu a îngrădit nimănui dreptul de a face grevă si solicită conducerii sindicatului renuntarea de îndată la presiunile de intimidare asupra majoritătii salariatilor care doresc să îsi continue activitatea.
 
Totodată, neadevărurile comunicate de conducerea sindicatului constituie un atac la imaginea si credibilitatea societatii. Conducerea COREMAR îsi rezervă dreptul de a utiliza toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciilor suferite.

Ti-a placut articolul?

Comentarii