Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciuc Premium si ALIAT au mixat gustul bun al berii cu mesajul unui consum responsabil

ro

08 Aug, 2013 13:09 1099 Marime text
Bucuresti, 7 August 2013. Primul program de reducere a efectelor consumului excesiv de alcool din România, creat de ONG-ul ALIAT (Alianta pentru Lupta Împotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor) si Ciuc Premium, a fost implementat la Padina Fest, între 31 iulie si 4 august. Primul program de Harm Reduction a reusit nu numai sa transmita cu success mesajul de a consuma Ciuc Premium într-un mod responsabil, dar si sa implice participantii la festival în activitati interactive si educative despre asumarea deciziei de a consuma responsabil alcool si alegerile responsabile.

 Bilantul dupa 5 zile de muzica:

- Peste 700 de oameni au vizitat Cortul de Chill ALIAT.
- Peste 300 de participanti la festival au vrut sa afle mai multe despre comportamentul lor de consum si au completat testul AUDIT, dezvoltat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
- Specialistii ALIAT au oferit 60 de ore de consiliere gratuita.

Mesaje precum “Muzica în exces e buna, bautura doar cu moderatie” sau “Muzica se mixeaza bine, bauturile nu” au atras publicul festivalului la Cortul de Chill ALIAT. Aici, ei au urmat sesiuni de terapie prin arta, au primit consiliere medicala si psihologica gratuita, s-au relaxat în hamacuri si au aflat informatii atractive despre consumul responsabil de alcool. Atmosfera relaxanta si deschiderea specialistilor ALIAT au asigurat eficienta primului program de reducere a efectelor consumului excesiv de alcool organizat în România la un festival de muzica.

Despre ALIAT

Aliant a pentru Lupta I mpotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) este o organizat ie non-guvernamentala şInon-profit, o
asociat ie formata din specialis ti în sa na tate mintala (psihiatri şi psihologi, asistent i sociali şi asistent i medicali). A fost înfiint ata în 1993 cu scopul de a dezvolta programe de prevenire şi tratament pentru problemele asociate consumului de alcool şi droguri. In august 2011, ALIAT a deschis în Bucures ti şi Ta rgovis te primele 2 centre care ofera tratament şi sprijin gratuit pentru reintegrarea sociala a persoanelor cu un consum problematic de alcool şi familiile acestora. In prezent, aceste 2 centre ofera servicii sociale si tratamente complexe complet gratuite pentru probleme legate de abuzul şi dependent a de alcool.

Despre HEINEKEN România si Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future”

Parteneriatul dintre HEINEKEN Roma nia şi ALIAT face parte din Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future”. Aceasta
reprezinta angajamentul pe termen lung de a aduce o contribut ie pozitiva mediului, societa t ii şi comunita t ilor în care HEINEKEN î şi desfa s oara activitatea. HEINEKEN este cel mai mare berar din Europa şi al treilea din lume în termeni de volum. HEINEKEN Romania ofera cel mai divers portofoliu de ma rci din t ara , acoperind toate segmentele de piat a : Heineken®, Ciuc Premium, Ciuc Natur Radler, Silva Original Pils, Silva Dark, Golden Brau, Golden Brau Non-
Alcoholic, Neumarkt, Bucegi; ma rci importate: Edelweiss, Zipfer, Amstel, Birra Moretti, Krusovice, Foster’s, Strongbow, Sol, Desperados, Go sser, Schlossgold, Gambrinus, Harghita şi Hat egana. HEINEKEN Roma nia det ine 4 fabrici de bere în Romania, la Miercurea- Ciuc, Constant a, Craiova si Targu- Mures , şi are peste 1.100 de angajati.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii