Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:55 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai căutată destinație pentru tabere este Marea Britanie, urmată de Germania, Franța, Elveția, Spania și Olanda

ro

28 May, 2015 10:28 470 Marime text
București, 28 mai 2015 – IntegralEdu, cea mai mare firmă de consultanță educațională din România, și-a extins anul acesta portofoliul de tabere în străinătate pentru copii și tineri cu noi destinații, datorită creșterii  interesului și a cererii părinților față de astfel de programe. Prețurile oferite tinerilor români pentru o tabără în străinătate variază între 700 de euro pe săptămână pentru o tabără în Malta și 2.500 de lire sterline în Marea Britanie.
Unul dintre principalele motive pentru creșterea solicitărilor de tabere în străinătate este dorința tinerilor de a se pregăti din timp pentru studiul universitar în afara României, aceștia alegând destinațiile de vară în țara în care doresc să își continue studiile, la recomandarea consultanților IntegralEdu.
 
Avantajele unei tabere în străinătate
 
„Principalul avantaj al participării la o tabără de vară în străinătate pentru tineri este faptul că este cel mai rapid mod de a-și îmbunătăți limba engleză sau altă limbă de circulație internațională, prin integrarea totală în grupurile de vorbitori nativi. Ulterior aceștia se adaptează mult mai ușor oricărei noi culturi datorită experiențelor avute și a modului diferit de acumulare a cunoștințelor. Datorită consilierii oferite de specialiștii IntegralEdu, taberele în străinătate sunt mult mai accesibile elevilor din România”, a declarat Svetlan Danev, Director General al IntegralEdu Group.
O tabără îi oferă elevului român experienţa studiului într-o şcoală din străinătate pe durata a două, trei sau patru săptămâni, îi dă mai multe informații în ceea ce priveşte programele de studiu puse la dispoziție de liceele și universitățile din străinătate, îi trezeşte curiozitatea şi entuziasmul și le arată cum să învețe eficient.
Părinții pot alege împreună cu copiii dintr-o ofertă de sute de programe de tabere de vară, cu consilierea specialiștilor IntegralEdu, în funcție de pasiuni și de direcția viitoare de studiu (business, științe exacte, turism, arhitectură, istorie etc). În toate aceste tabere, învățarea de limbi străine se face natural, prin conversația de zi de zi. Programul de tabără este echilibrat, sesiunile de pregătire teoretică fiind completate de generoase ore de relaxare și recreere, prin excursii, vizite în cele mai mari muzee, workshop-uri, sporturi de echipă și seri de divertisment.
Monitorizarea tinerilor în tabără se face 24 de ore din 24 de către profesori cu experiență.
 
Cele mai căutate destinații pentru tabere în străinătate
 
„Cea mai cerută destinație pentru tabere rămâne în continuare Marea Britanie, urmată de Germania, Franța, Elveția, Spania și Olanda. Principalul motiv pentru care elevii români aleg o tabără în Marea Britanie este faptul că intenționează să își continue studiile liceale sau universitare în acestă țară, învață la un nivel foarte avansat limba engleză și le este mult mai ușor să facă ulterior tranziția de la sistemul de învățământ românesc la cel britanic”, a declarat Teodora Răducanu, ‎Secondary Education Manager, IntegralEdu.
 
Câteva destinații aflate în oferta IntegralEdu și căutate de tinerii români sunt:
 
§  Academic Summer School este o tabără unde se studiază materii din programa britanică și în același timp se fac și cursuri de muzică, teatru, sport și înot.
§  CATS College Canterbury are un program special pentru cei care vor să studieze ulterior la Oxford sau Cambridge. Tabăra este specializată în cursuri de engleză pentru elevii străini şi în pregătirea acestora pentru examenele universitare. Programul durează trei săptămâni, între 28 iunie şi 18 iulie și este destinat elevilor din toată lumea care vor să înveţe exact ceea ce le trebuie ca să ajungă peste doi-trei ani candidaţi pentru cele 24 de universităţi britanice din selectul Russell Group - Oxford, Cambridge, London School of Economics, Imperial College sau University College din Londra, Warwick, Southampton şi celelalte.
§  Arsenal Soccer School - o tabără de vară care oferă atât băieților, cât și fetelor ocazia de a învăța să joace fotbal după standardele celebrului club de fotbal Arsenal, de a-şi îmbunătăţi rapid engleza şi de a se obişnui de mici cu un mediu multinaţional.
§  Tabăra de vară Brillantmont din Elveția este una dintre cele mai vechi școli pensiune din Europa care funcționează neîntrerupt de 133 de ani. La Brillantmont, aflată la cinci minute de mers pe jos de centrul orașului Lausanne, cu Alpii și lacul Geneva în apropiere, se studiază intensiv franceza sau engleza, cu profesori specializați și în grupe restrânse, iar după-amiezele și zilele de weekend sunt dedicate excursiilor și programelor culturale.
 
Toate aceste tabere și multe altele se află în portofoliul oferit de IntegralEdu, iar consultanța oferită de specialiștii companiei pentru alegerea celei mai potrivite dintre acestea în funcție de bugetul, profilul și pregătirea tinerilor este gratuită.
 
Care sunt prețurile?
 
Prețul pentru o tabără în străinătate din Europa variază între 700 de euro pe săptămână pentru o tabără în Malta, 2.500 de lire sterline în Marea Britanie și între 1.300 de euro și 3.400 de euro pentru restul țărilor din Europa. Prețurile cele mai ridicate rămân cele din Elveția – Verbier, St. Moritz, Zermatt, între 3.000 și 7.500 de franci elvețieni, și  Franța – Nisa, Monaco – Monte Carlo.
 
Reduceri și oferte last minute
 
Elevii consiliați de IntegralEdu pot beneficia de reduceri de 5-10% la taberele internaționale aflate în portofoliul companiei. Ultimele oferte pentru această vară pot fi găsite pe site-ul IntegralEdu, iar programări în vederea alegerii celei mai bune tabere se pot face și online, serviciile de consultanță fiind gratuite. Mai multe oferte și detalii despre tabere sunt disponibile pe site-ul companiei. Programările se pot face și pe mail la adresele cristina.iancu@integraledu.ro și alexandra@integraledu.ro
 
 
* * *
 
 
Pentru informații suplimentare:
Andreea Magraon
Brand Communication Manager
Trust Communications
email: andreea.magraon@trustcomm.ro
 
 
Despre IntegralEdu
 
Grupul de firme INTEGRAL are o experienţă de 23 de ani în consilierea elevilor, părinţilor şi a tuturor celor interesaţi de alegerea celor mai bune programe educaţionale şi instituţii de învăţământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă pe piața locală din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație din România și reprezintă peste 300 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA. IntegralEdu organizează cele mai mari târguri de consultanţă educaţională pentru studii în străinătate în cadrul cărora elevii, studenții şi părinţii acestora au ocazia să întâlnească reprezentanţii unor şcoli şi universităţi de prestigiu din întreaga lume. Pentru mai multe informații puteți accesa www.integraledu.ro, www.world-education.ro și pagina de FB www.facebook.com/integraledu.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii