Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:07 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ca urmare a obţinerii autorizării GMP, MSL Logistic Services îşi extinde activitatea

ro

13 Aug, 2013 14:13 740 Marime text
Compania se așteaptă la o creștere a cifrei de afaceri de 20% anul viitor
 
Bucureşti, 13 august 2013 – MSL Logistic Services, singurul furnizor independent de servicii logistice pentru industria farmaceutică din România, îşi extinde activitatea către zona de fabricare parţială, respectiv ambalarea şi etichetarea medicamentelor, întrucât compania a obţinut autorizarea de "Buna Practică de Fabricaţie" (BPF, internațional- Good Manufacturing Practice, GMP) pentru medicamentele de uz uman (inclusiv cele pentru investigaţie clinică). Autorizarea BPF transpune directivele de profil ale Comisiei Europene în legislaţia românească. "MSL Logistic Services îşi extinde semnificativ activitatea întrucât autorizarea BPF ne permite să furnizăm servicii de etichetare/reetichetare şi ambalare/reambalare a medicamentelor, alături de activităţile anterioare de depozitare, manipulare şi transport al produselor, astfel încât o companie farmaceutică are la dispoziţie toate serviciile logistice de care ar putea avea nevoie. Ca urmare a extinderii activității, ne așteptăm la o creștere de 20% a cifrei de afaceri în 2014 față de anul curent", a arătat Marina Hanna, director executiv MSL Logistic Services.
Fabricaţia de medicamente trebuie efectuată în acord cu Ghidul privind Buna Practică de Fabricaţie, care conferă siguranţa faptului că toate medicamentele autorizate pe piaţa europeană sunt fabricate numai de către producători autorizaţi. Pentru a atinge obiectivul de calitate a medicamentelor şi a procesului de fabricaţie, o unitate de producție trebuie să aibă un sistem eficient de asigurare a calităţii, conform normelor referitoare la Buna Practică de Fabricaţie: toate componentele sistemului de asigurare a calităţii trebuie să aibă atât personal competent, cât şi locaţii, echipamente şi facilităţi corespunzătoare.
Reetichetearea şi reambalarea apar în cazurile în care medicamentele sunt transportate internaţional în ambalaje care conţin cantităţi mari, iar pentru comercializarea locală acestea trebuie redistribuite în ambalaje mai mici. (Re)ambalarea, (re)etichetarea şi păstrarea produselor farmaceutice sunt etape care fac parte din procesul de producţie, aşa încât intră "sub umbrela" BPF: trebuie realizate sub un control strict, în condiţii ambientale corespunzătoare, respectând proceduri foarte stricte, astfel încât să se elimine posibilitatea contaminării sau a contaminării încrucişate cu alte produse.
"Toate condiţiile care trebuie asigurate sunt foarte drastice şi implică investiţii atât în pregătirea personalului, cât și în amenajarea locaţiei şi echipamentele specifice. Investiția aferentă s-a ridicat la cca 100.000 Euro: MSL Logistic Services a înfiinţat o secţie care să desfăşoare noile activităţi, iar numărul total de proceduri pe care trebuie să le respectăm în companie s-a dublat", a precizat Marina Hanna.
MSL Logistic Services operează în sistemul distribuţiei directe a medicamentelor, prin care marfa rămâne permanent în proprietatea producătorului local sau extern, operatorul logistic prestând doar servicii de depozitare, manipulare şi transport. Prin extinderea serviciilor în zona de ambalare, etichetare etc, compania va acoperi practic toate categoriile de activităţi de care ar putea avea nevoie un producător de medicamente.
"Susţinem distribuţia directă a medicamentelor pentru că este un sistem ce permite scăderea preţurilor medicamentelor şi o îmbunătăţire a aprovizionării farmaciilor şi spitalelor la timp cu produsele de care au nevoie, lucruri care sunt atât în avantajul pacienţilor, cât şi al companiilor farmaceutice. Ne extindem gama de servicii pe care le oferim tocmai pentru a putea deservi mai bine acest sistem şi a răspunde complet cererilor cât mai multor jucători importanţi din domeniu", a arătat Marina Hanna.
 
 
 
*****
 
Despre MSL Logistic Services
 
Compania MSL Logistic Services a fost infiintata in anul 2009, in urma nevoii in crestere manifestate de producatorii importanti din industria farmaceutica, de a lucra cu un furnizor independent de servicii logistice, pentru un flux mai rapid al produselor si al incasarilor. Compania propune un nou model de business atat fata de modul de functionare al distributorilor clasici de medicamente, cat si fata de organizarea producatorilor de medicamente, prin acoperirea tuturor nevoilor legate de transport, distributie si depozitare, fara interventia unor activitati de natura comerciala, mentinand astfel obiectivitatea, transparenta si echidistanta fata de fiecare client.
MSL Logistic Services a obtinut certificarea in cele mai noi standarde in managementul calitatii existente la nivel mondial: sistemul de securitate a informatiei ISO 27001: 2006 si sistemul de management al calitatii ISO 9001: 2008. Certificarea in sistemul de securitate a informatiei ISO 27001: 2006 este un raspuns firesc fata de nevoia companiilor din industria farmaceutica de a li se asigura de catre partenerii de afaceri confidentialitatea datelor. Sistemul de management al calitatii ISO 9001: 2008 reprezinta garantia unei organizatii sustenabile, orientate catre client.
Pentru mai multe detalii despre MSL Logistic Services, vizitati www.msl-logistic.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii