Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Aproape jumatate dintre romanii din Marea Britanie nu doresc sa se mai intoarca in Romania

ro

13 Jul, 2015 11:45 935 Marime text
Aproape jumătate dintre românii din Marea Britanie nu doresc să se mai întoarcă în România
 
Site-ul online Angliamea.ro a formulat o serie de chestionare cu scopul de a afla în ce măsură românii din Marea Britanie doresc să se întoarcă în țară, cât cheltuiesc pe alimente sau pe divertisment și în ce intenționează să-și investească banii.

La întrebarea, “Când  plănuiți să vă întoarceți definitiv în România”  46 % au declarat că nu intenționează să se mai întoarcă “niciodată”. Totuși un procent de 32% au răspuns că intenționează să se întoarcă definitv “peste câțiva ani”. Doar 18%  intenționează să se întoarcă în țară imediat ce adună o anumită sumă de bani.

Toate acestea în condițiile în care majoritatea românilor din UK nu au un loc de muncă stabil, 49% declarând că și-au schimbat locul de munca de 3, 4 sau mai multe  ori de când au ajuns în Marea Britanie. Puțin peste 30% au răspuns că nu și-au schimbat jobul niciodată.
Cât privesc investițiile, 58% dintre românii din UK consideră proprietățile imobiliare cea mai bună și sigură investiție. Deși de multe ori se dovedesc a fi riscante, 36% dintre respondenți consideră afacerile și acțiunile cea mai bună opțiune, în timp ce un procent de 7% preferă să-și păstreze economiile în  conturi bancare ce oferă  dobândă.

În privința cheltuielilor, mai mult de un sfert dintre românii din UK cheltuiesc peste 50 de lire pe săptămână, de persoană, doar pe produse alimentare. Marea majoritate, de 45% se descurcă cu 30-50 de lire pe săptămână, în timp ce 29% dintre ei cheltuie chiar mai puțin, adică 20-30 de lire.
Trebuie menționat că în Marea Britanie, mai ales în Londra, prețurile la alimente diferă destul de mult în funcție de supermarket. Cei care își fac timp să selecteze anumite produse și magazine, pot face economii considerabile.

De exemplu, este posibil ca o familie cu un copil să poată trăi cu 20 de lire pe săptămână dacă selectează anumite supermarketuri și urmarește perioadele de reduceri http://www.angliamea.ro/articole/stiri/cum-puteti-trai-cu-20-pe-saptamana--ghid-pentru-o-familie-cu-un-copil-765.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii