Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații publice După contestația de la CNSC, Primăria Constanța a schimbat câștigătorul achiziției de servicii de curățenie (DOCUMENT)

ro

30 Oct, 2023 17:00 1035 Marime text
  • Municipiul Constanta a organizat o procedură de achiziție publică pentru servicii de curățenie
  • Inițial, autoritatea contractantă a stabilit că oferta câștigătoare a fost depusă de Terra Clean Service SRL
  • Fabrica de Curățenie Express SRL a contestat achiziția la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor
  • CNSC a obligat Primăria Constanța să reevalueze ofertele depuse iar în final contractul a revenit firmei constestatoare
  • Valoarea totală a achiziției este de 1.579.628.4 lei fără TVA
 
 
 
Primăria Constanța a atribuit un contract de  servicii de curățenie, cu asigurare de personal și materiale de curățenie, la sediile Primăriei municipiului Constanța și la obiectivul de investiții „Reabilitarea și amenajarea Parcului Arheologic” respectiv foișoare grupuri sanitare.
 
Scopul achiziționării acestor servicii este de a asigura sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă, prin asigurarea corespunzătoare a cadrului și mediului intern de lucru pentru angajații instituției și pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de muncă, apărarea vieții, integrității fizice și psihice, sănătății lucrătorilor și a altor persoane participante la procesul de muncă la sediile UAT municipiul Constanța și la obiectivul de investiții „Reabilitarea și amenajarea Parcului Arheologic ” respectiv foișoare grupuri sanitare.

Valoarea totală a achiziției este de 1.579.628.4 lei fără TVA.

Câștigătoarea contractului este Fabrica de Curățenie Express SRL din București.
 
Fabrica de Curățenie Express SRL
 
Societatea are sediul în București și a fost înființată în 2016.

Obiectul de activitate este al companiei care are un punct de lucru și în municipiul Tulcea este curățenia interioară a clădirilor.
 
Firma este deținută de Cristina Cerreoni, cetățean Italian cu domiciliul în Italia care mai figurează și în Smile Nation SRL, Viaggi del Soriso SRL și în Eredi Cerreoni 2 SRL.
 
Fabrica de Curățenie Express SRL nu figurează cu contracte din achiziții publice potrivit www.termene.ro.
 
În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 452,865 lei, cu un profit de 149,089 lei și 5 angajați.
 
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 50.98%.
 
În trecut, în companie a mai figurat și asociatul unic și administratorul de la Cip Avantaj, Grigore Ciprian Pericleanu. De altfel, Cip Avantaj figurează cu un sediu la aceeași adresă din București ca și Fabrica de Curățenie Express SRL, respectiv sector 4, Bulevardul Mărășești nr.34.
 
Reamintim, achiziția de prestare de servicii de curățenie, cu asigurare de personal și materiale de curățenie, la sediile Primăriei municipiului Constanța și la obiectivul de investiții „ Reabilitarea și amenajarea Parcului Arheologic” respectiv foișoare grupuri sanitare demarată de municipalitate în 23 aprilie 2023 a fost contestată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Întreaga poveste o citești în secțiunea „documente".

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Vergil Chițac, primar al municipiului Constanța; Rusu Ionut, viceprimar al municipiului Constanța; Fulvia Antonela Dinescu, secretar municipiu-Consiliul local Constanța; Gheorghe Georgeta, director executiv adjunct Direcția financiară; Dobre Oana, șef serviciu Financiar buget; Lenuța Petcu, șef serviciu contabilitate; Ilie Daniela, inspector Direcția financiară; Alin Cezar Vintilă, director executiv Direcția logistică; Andreea Drăgan, director executiv adjunct Direcția logistică și  Alexandru Țăranu, șef serviciu administrativ tehnico-economic.
 
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

CNSC cere reevaluarea ofertei câștigătoare. Este vizat contractul de servicii de curățenie Contestatorul acuză Primăria Constanța de superficialitate în evaluarea ofertelor și de lipsă de imparțialitate (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii