Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Primăria Medgidia cumpără servicii de digitalizare de la Ribeit SRL, din Cluj! (DOCUMENT)

ro

31 May, 2023 11:51 1615 Marime text
 
  • Municipiul Medgidia cumpără servicii de retro – digitalizare a documentelor din arhivă.
  • Contractul – în valoare de aproape 109.000 euro - a fost atribuit companmiei Ribeit SRL, cu sediul în Cluj-Napoca.
  • Ribeit SRL a fost fondată în luna mai 2007 și este controlată de Daniel Calagiu, din București, și de Florina-Nicoleta Crișan, din Cluj, fiecare deținând câte 50%. Ca administrator apare Florina-Nicoleta Crișan.
 
Municipiul Medgidia cumpără servicii de retro – digitalizare a documentelor din arhivă în cadrul proiectului „Creșterea performanței în administrația publică a municipiului Medgidia prin crearea și implementarea de instrumente, mecanisme și politici publice adecvate“.
 
Contractul – în valoare de 543.697,48 de lei (aproape 109.000 euro) - a fost atribuit companmiei Ribeit SRL, cu sediul în Cluj-Napoca.
 
Potrivit platformei Termene.ro, aceasta fiind consultată la data de 31 mai 2023, Ribeit SRL a fost fondată în luna mai 2007 și este controlată de Daniel Calagiu, din București, și de Florina-Nicoleta Crișan, din Cluj, fiecare deținând câte 50%.
 
Ca administrator apare Florina-Nicoleta Crișan.
 
Mai menționăm că firma are trei puncte de lucru în județul Cluj.
 
Tot potrivit platformei Termene.ro, Daniel Calagiu apare în Romgreen Service SRL, Spectrum Invest SRL, Romgreen Serv Group SRL, Spectrum Construct SRL, Bioroco SRL, Total B2b International Management SRL, Liquid Grup Import-Export SRL, Super Smiles Clinic SRL, Alliance Service Impex SRL, Sacoolcoor SRL, Rezidentblu SRL și în Prodimex SA.
 
În trecut, Daniel Calagiu a figurat în Petro As Consulting SRL, CleanOx Industries Co SRL, Axa Consult Invest SRL, Extenso-Proiectare SRL și în Trans Romania Trading SRL, radiate.
 
Florina Nicoleta Crișan apare în Fabro HCL SRL iar în trecut a figurat în Fabro Pro SRL, radiată.
 
Potrivit platformei Termene.ro, Ribeit SRL are încheiate sute de contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Spitalul Municipal Turda și Casa de Asigurări de Sănătate.   
Revenind la licitația organizată de municipiul Medgidia, obiectivul general al proiectului îl constituie achiziţia serviciilor de retro-digitalizare a documentelor din arhivă pentru implementarea subactivității 1.4 din cadrul proiectului „Creșterea performanței în administrația publică a municipiului Medgidia prin crearea și implementarea de instrumente, mecanisme și politici publice adecvate“, și anume „Retro-digitalizarea dosarelor aflate în arhiva clasică și cu valoare operațională prezentă pentru a eficientiza activitatea funcționarilor publici”.
 
 Activitatea presupune digitalizarea documentelor cu termen de păstrare de până la 4 ani, iar cele mai vechi de 10 ani vor fi digitalizate doar dacă valoarea lor operațională este justificată.
 
Procesul de realizare a arhivei digitale presupune procesul de transpunere din format tipărit în format electronic (digital), cu păstrarea nealterată a conținutului. Documentele care fac obiectul activității sunt documente de buget, documente financiar contabile, dispoziții, hotărâri, dosare sociale, decizii sau orice document considerat relevant de autoritatea contractanta, cu termen de pastrare stabilit în nomenclatorul arhivistic.
 
Serviciile ce vor fi achiziţionate includ următoarele activităţi specifice: pregătirea documentelor pentru scanare, retro_digitalizare/scanare documente din arhiva cu prelucrare electronică, atribuirea de metadescriptori (indecşi) fiecărui document
(indexare), refacerea documentelor în forma iniţială (după retro- igitalizare/scanare)
 
În vederea realizării activității de retro-digitalizare totalul volumelor existente în arhivă la momentul depunerii cererii de finanțare a fost estimat la un număr de circa 2 milioane de pagini/imagini organizate în aproximativ 50.000 de unitati arhivistice din care un număr de aproximativ 100.000 de pagini sunt în format mare A2, A1,A0.
 
Locaţia pentru desfășurarea activităţilor proiectului, respectiv locul de prestare a serviciilor de retro-digitalizare, este: sediul Primăriei Municipiului Medgidia, strada Decebal, nr. 35, municipiul Medgidia, județul Constanța.
 
Primarul municipiului Medgidia este Valentin Vrabie (PNL). Viceprimarul este Niculae Păun (ALDE).
 
Componența Consiliului Local:
 
Eftimi Sorina PNL
Arslan Ozgϋn PNL
Brânză Dumitru PNL
Rapciuc Bogdan-Gheorghe PNL
Zisu Constantin PNL
Omer Metin PNL
Anton Marian-Valentin PNL
Scabatura Adrian-Denis PNL
Florea Elena   PNL
Vlădescu Luminița PSD
Radu Sorin-Elvis PSD
Sali Sabri PSD
Păun Niculae ALDE
Daniel Daniela ALDE
Moșescu Bogdan-Marian USR
Lupu Ionuț USR
Oancă Mircea PNL
Menan Samir PNL
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Consiliu Local Medgidia a aprobat contractarea unor împrumuturi pentru cofinanțarea unor proiecte
 
„Scațiu” și „Colibri”, martori cu identitate protejată
Pronunțare în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare în primă instanță! Cerere respinsă. Termen nou în apel

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii