Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Scațiu” și „Colibri”, martori cu identitate protejată Pronunțare în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare în primă instanță! Cerere respinsă. Termen nou în apel

ro

06 May, 2023 00:00 3197 Marime text
 
 
  • Instanța a respins cererea formulată de către Valentin Vrabie privind ridicarea măsurilor de protecție dispuse față de martorii cu identitate protejată, audiați sub pseudonimele „Scatiu” și „Colibri”. 
  • Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța s-au pronunțat vineri în dosarul în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a fost condamnat în primă instanță la pedeapsa de un an şi şapte luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.
 
Instanța a respins cererea formulată de către Valentin Vrabie privind ridicarea măsurilor de protecție dispuse față de martorii cu identitate protejată, audiați sub pseudonimele „Scatiu” și „Colibri”.
 
Totodată, magistrații au respins cererea formulată de către Valentin Vrabie privind audierea nemijlocită de către instanța de apel a martorilor Niculina Panțuru și Laura Curt-Veli.
 
Decizia de vineri a Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Noul termen în apel a fost stabilit pentru data de 15 iunie 2023.
 
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Motivarea instanței în cazul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare în primă instanță (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii