Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Primăria Istria, contract de peste 4,6 milioane de euro pentru înființarea sistemului de canalizare în Nuntași și Istria! Ce firme și l-au adjudecat (DOCUMENT)

ro

15 Feb, 2024 17:00 843 Marime text
  • Marius Costel Dabija a preluat integral societatea Global Ports’s Services SRL în 2016 de la Mircea Marcu, fost director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.
Global Ports’s Services SRL, alături de Proclean WWTP SRL și Vest Instal SRL și-au adjudecat de la Primăria Istria contractul de lucrări pentru înființarea sistemului de canalizare în localitățile Nuntași și Istria.
 
Informația a fost publicată în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se face precizarea că, pe parcursul procedurii de atribuire a contractului, două oferte au fost retrase, iar una a fost considerată neconformă.
 
Atribuirea contractului s-a făcut prin procedura simplificată.
 
Contractul a fost adjudecat la o valoare totală de 22.898.267,88 de lei fără TVA, adică peste 4,6 milioane de euro, inițial fiind estimat la 22.935.347,08 lei fără TVA.
 
Nu este posibilă subcontractarea, se precizează în datele oficiale.
 
Denumirea contractului este „Proiectare și Execuție lucrări aferente obiectivului de investii «Înființare sistem de canalizare, stație de epurare și racorduri în satele Nuntași și Istria, comuna Istria, județul Constanța»“.
 
În descrierea contractului se precizează că „înființarea sistemului de canalizare se va desfășura în zona administrativ teritorială a comunei Istria, în intravilanul și extravilanul satelor Istria și Nuntași, conform inventarului bunurilor aparținând domeniului public“.
 
În  mai 2023, Global Ports’s Services SRL și Vest Instal SRL au semnat cu Primăria Istria contractul de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în Istria și Nuntași.
 
Detalii despre acest contract pot fi accesate în articolul
 
Licitații Constanța
Primăria Istria a bătut palma cu Vest Instal SRL și cu Global Ports's Services SRL, controlată în trecut de Mircea Marcu, fostul șef al APMC (DOCUMENT)

 
Despre Global Ports’s Services SRL
 
După cum se arăta în edițiile anterioare, Marius Costel Dabija a preluat integral societatea Global Ports’s Services SRL în 2016 de la Mircea Marcu, fost director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 15 februarie 2024, Global Ports’s Services SRL a fost înființată în 2001, are sediul social în Eforie Sud, pe bulevardul Republicii și se ocupă de lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide.
 
Firma are un punct de lucru și în Lazu.
 
Marius Costel Dabija figurează ca asociat unic, iar administrator Eugen Adrian Dabija, numele celor doi regăsindu-se și în Roca Kids Inc SRL Constanța.
 
Global Ports’s Services SRL figurează cu patru achiziții directe (Comuna Agigea, Comuna Nicolae Bălcescu și Comuna Pantelimon autorități contractante) și 21 de contracte publice (Comuna Istria, Primăria Ruginoasa, Comuna Albești printre autoritățile contractante).
 
În 2022, societatea a declarat 51 de angajați, profit peste 550.000 de lei și cifra de afaceri peste 22,65 de milioane de lei.
 
Despre Proclean WWTP SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 15 februarie 2024, Proclean WWTP SRL a fost înființată în 2016, are seidul social în Galați, pe strada Pictor Iosif Iser și se ocupă de comerț cu ridicata al altor mașini și echipamente.
 
Asociați și administratori ai Proclean WWTP SRL figurează Monica Georgescu și Elena Marioanta.
 
Numele Monicăi Georgescu se leagă și de Mont Blanc Construct SRL, iar cel al Elenei Marioanta, de Elenique Best SRL.
 
Conform termene.ro, Proclean WWTP SRL figurează cu două achiziții directe (Comuna Peștera autoritate contractantă) și un contract public (Comuna Istria).
 
În 2022, Proclean WWTP SRL a declarat un angajat, profit peste 1,27 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 2,58 de milioane de lei.
 
Despre Vest Istal SRL
 
Potrivit termene.ro, Vest Instal SRL a fost înființată în 2006, iar recent și-a schimbat sediul social în București, strada Eufrosina Popescu (anterior îl avea în Călărași) și se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Societatea are puncte de lucru permanente și în Năvodari.
 
Asociați sunt Cristian Alecsandru Stancu și Valentin Dima, cel din urmă fiind și administratorul societății.
 
Numele lui Cristian Alecsandru Stancu se leagă și de Green Space Innovation Group SRL și deține și un PFA.
 
Potrivit termene.ro, Vest Instal SRL figurează cu 333 de achiziții directe (Comuna Grădiștea, Comuna Dragalina, Comuna Valea Călugărească printre autoritățile contractante) și 24 de contracte publice (Comuna Istria, Comuna Păulești, Municipiul Călărași printre autoritățile contractante).
 
În 2022, societatea a declarat 16 angajați, profit peste 1,46 de milioane de lei și cifra de afaceri peste 5,5 milioane de lei.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul de atribuire publicat în SEAP.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cumpărări directe Constanța
Primăria Istria, un nou contract cu Kmy & Cos Trading SRL, pentru iluminatul public

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii