Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța cumpără servicii medicale

ro

05 Jun, 2021 16:46 3518 Marime text

 
  • Mai multe societăți, printre care și Centrul de diagnostic și tratament Elio SRL vor furniza servicii medicale medicale pentru Direcția Generală de Asistență Socială Constanța.
Direcția Generală de Asistență Socială Constanța a încheiat un acord cadru pentru achiziționarea de servicii medicale de psihiatrie, de stomatologie, de geriatrie –gerontologie, de recuperare, medicina fizica si balneologie și de medicina de familie.
 
Societățile care se vor ocupa de furnizarea serviciilor medicale pentru Direcția Generală de Asistență Socială Constanța sunt CMI Dr. Iordachi irina, CMI Dr. Palaghiu Iuliana, Centrul de diagnostic și tratament Elio SRL, PFI Zainea Ramona Mihaela, CMI DR Comsa.
   
Despre Centrul de diagnostic și tratament Elio SRL
 
Firma a fost înființată în anul 2003 și are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social al firmei este de 500 de lei, cu un număr de 50 de părți sociale, valoarea fiecăreia fiind de 10 lei. Bursova Mihaela este asociat în firmă cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 82%, iar Bursova Anastase este asociat cu o cotă de participare de 18%.

Cea dintâi este și administratorul societății, care are ca principală activitate „Activităţi de asistenţă medicală specializată”. În anul 2020, firma a raportat trei salariați, la o cifră de afaceri de 666.650 lei, iar profitul a fost de 451.017 lei.
 
 Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.

Căminul pentru persoane vârstnice Constanța funcționează în municipiul Constanța, str. Unirii nr.104, fiind înființat la data de 01.05.1977 în baza Deciziei nr. 288/13.06.1977 a Comitetului Executiv al Consiliului Popular Județean Constanța. Acesta funcționează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, în temeiul HCL nr. 185/31.08.2015 cu modificările și completările ulterioare, ca serviciu social fără personalitate juridică. Direcția Generală de Asistență Socială Constanța este furnizor de servicii sociale în baza Certificatului de acreditare seria AF nr. 003745, eliberat la data de 24.07.2017 de Ministerul muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice.

Centrul asigură servicii sociale cu cazare persoanelor vârstnice, în regim rezidențial, în baza Licenței de funcționare seria LF nr. 0009153/26.08.2019. Instituția are o capacitate de 298 de locuri, beneficiarii fiind cazați în 43 de garsoniere, 114 camere cu două paturi și 9 camere cu 3 paturi. Camerele sunt dotate cu mobilier, fiecare camera având grup sanitar propriu.

Principalele obiective ale centrului:

- sprijinirea persoanelor vârstnice prin asigurarea de servicii sociale: găzduire, hrană, îngrijire, întreținere completă, asistență medicală, psihosocială și crearea unui climat de viață apropiat familiei;
- evitarea excluderii sociale a acestei categorii de populație;
- asigurarea autonomiei și siguranței persoanelor vârstnice beneficiare;
- crearea de condiții de îngrijire care să respecte identitatea și integritatea persoanei vârstnice;
- stimularea participării persoanei vârstnice la viața socială din instituție și nu numai ;
- menținerea/ ameliorarea capacităților fizice și intelectuale ale persoanelor vârstnice;
- încurajarea legăturilor interumane, inclusiv cu familiile persoanelor vârstnice
- supravegherea și îngrijirea medicală primară necesară;
- servicii proximale de asistență psihosocială și medicală;
- consiliere socială, psihologică, juridică, administrativă, medicală, spirituală;
- centrul asigură socializare și petrecere a timpului liber (jocuri de societate, șah, rummy, citirea presei, excursii, vizionare de emisiuni TV, participarea la concerte și piese de teatru)
- sprijinirea acțiunilor de voluntariat.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii