Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cumpără servicii de la Baicons Impex SRL

ro

09 Nov, 2015 15:17 3236 Marime text
Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract privind servicii de „expertiză tehnică, studii şi proiectare pasaj inferior km. 89+506 firul II Linia 804A Urziceni-Ţăndărei”.

Contractul este descris astfel: „Servicii de arhitectură; servicii de inginerie şi servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbană şi servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică; servicii de testare şi analiză tehnică”, conform anunţului cu numărul 163613/09.11.2015. Operatorul economic îşi asumă riscul producerii unui eventual accident care s-ar putea solda cu moartea sau rănirea fizică a unei persoane şi/sau cu pierderea sau deteriorarea proprietăţii. De asemenea, operatorul economic va suporta orice eventuale cheltuieli, pierderi sau daune ca rezultat al vizitării amplasamentului lucrării.
 
Dintre cele două oferte primite, cea care a oferit preţul cel mai scăzut a fost declarată câştigătoare.  Prin urmare, operatoruL economic Baicons Impex SRL a câştigat. Estimat iniţial la suma de 75000.00 lei (fără TVA), contractul a fost achiziţionat la valoarea de 69000.00 lei (fără TVA).
 
Detalii despre firma câştigătoare
 

SC Baicons Impex SRL a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social pe strada Zambilelor din Bucureşti, Sector 2. Capitalul social subscris este de 100.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 100 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 1.000 de lei.

Asociat unic şi administrator al societăţii este Marin Baicu, născut în anul 1958, în comuna Comăniţa, judeţul Olt. Acesta are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% / 100%. Activitatea principală a societăţii este legată de inginerie şi consultanţă tehnică.
 
La sfârşitul anului 2014, firma declarase o cifră de afaceri de 9.778.087 de lei, un profit net de 654.003 lei şi 51 de salariaţi.

Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii