Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce firmă a asigurat servicii de scafandrerie pentru evitarea poluării din Portul Midia, în urma eşuării navei „Queen Hind“ (document)

ro

30 Dec, 2019 00:00 1750 Marime text

Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa a atribuit un contract având ca obiect servicii de scafandrerie - activităţi suport pentru reducerea poluării ca urmare a eşuării navei M/V Queen Hind în Portul Constanţa, zona Midia.


Atribuirea a avut loc la data de 12 decembrie 2019. Obiectul îl reprezintă prestarea serviciilor de scafandrerie ca activităţi suport în operaţiunile ce se vor desfăşura ca urmare a eşuării navei M/V Queen Hind în Portul Constanţa, zona Midia. Aceste operaţiuni vor fi, dar fără a se limita la acestea, următoarele: ridicarea din apă a leşurilor şi a oricăror alte lucrări pentru beneficiar ce necesită intervenţie în apă din zona epavei.


77.550 de lei este valoarea finală a contractului, iar societatea Nemo Pro Diving este firma câştigătoare. Nemo Pro Diving este o societate înfiinţată în anul 2015, având sediul social în Eforie Nord, judeţul Constanţa.


Amintim că, pe 24 noiembrie 2019, o navă cu 14.600 de oi la bord s-a scufundat în Portul Midia, din judeţul Constanţa. Nefericitul eveniment s-a petrecut fix în ziua alegerilor prezidenţiale din România, dar asta nu scuză modul în care s-a gestionat situaţia. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a dispus să îi trimită pe secretarul de stat Raed Arafat şi pe inspectorul general IGSU, Dan Paul Iamandi, la Portul Midia, pentru a supraveghea modul în care autorităţile locale controlează situaţia. Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a scufundat parţial pe bordul drept, în duminica alegerilor, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la chei. Aproximativ 14.000 de cadavre de oi ar trebui să fie incinerate.


Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


În secţiunea „Documente“, puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.


Citeşte şi:

CN APM va anunţa ce firmă se va ocupa de ranfluarea navei şi de scoaterea cadavrelor animalelor din Portul Midia

CN APM Constanţa se ocupă de nava eşuată în Portul Midia. Când ar urma să fie scoase cadavrele oilor
 
Cronologia unei bâjbâieli Plan de intervenţie pentru scoaterea cadavrelor din nava scufundată în Portul Midia, în bătaia vântului

Huţucă (PNL) - „Nici în cazul Midia, Arafat nu a gestionat absolut nimic. A făcut spectacol de presă alături de ONG-uri“

ANR Lucrările de ranfluare a navei răsturnate vor fi preluate de „Administraţia Porturilor Maritime" S.A. Constanţa

A fost protest la Ministerul Agriculturii! Iubitorii de animale au scandat pentru oile din portul Midia (galerie foto)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii