Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:24 05 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă (PNL) - „Nici în cazul Midia, Arafat nu a gestionat absolut nimic. A făcut spectacol de presă alături de ONG-uri“

ro

10 Dec, 2019 00:00 2153 Marime text

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, că în cel mai scurt timp, va avea concluzia auditului de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), condus de Raed Arafat. Vela a precizat că evaluarea priveşte partea tehnică, fonduri, licitaţii desfăşurate la IGSU.


Însă noul ministru de Interne a avut şi câteva precizări la efectele pe care le-au avut eşecurile IGSU în perioada în care la conducerea instituţiei s-a aflat Raed Arafat.


La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat duminică seară că nu va demisiona din funcţie, în ciuda atacurilor din ultima perioadă, mai ales după apariţia filmului privind prima intervenţie la Colectiv: „Să mă demită dacă vor”, spune Arafat, care precizează că ar putea părăsi România.


Deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă consideră că nu există omeni de înlocuit, există doar sisteme ce pot fi îmbunătăţite. Iar sistemul de urgenţă poate fi îmbunătăţit, în ciuda faptului că Raed crede că el trebuie să rămână şef veşnic. “Nu, nu trebuie. Nimeni nu s-a născut şef. Raed Arafat ne anunţă că dacă nu rămâne el şeful suprem pe tot ce înseamnă urgenţă în ţara asta, atunci se supără pe noi şi pleacă.
România e ţara aia în care se schimbă preşedinţi, se schimbă premieri, se schimbă miniştri la Sănătate, se schimbă miniştri la Interne, se schimbă primari, viceprimari, se schimbă antrenorul la naţionala de fotbal, se schimbă câştigătorii la Vocea României, dar un singur lucru nu are voie să se schimbe: Raed Arafat trebuie să rămână şef, orice s-ar întâmpla.

Îmi pare rău, dar Raed Arafat şi-a arătat limitele în accidentul din Munţii Apuseni, în accidentul de pe lacul Siutghiol şi mai ales în drama de la Colectiv. După fiecare dintre aceste dezastre, Raed trebuia să plece acasă. Nu mai zic că acum e suspectat că ar fi ascuns de anchetă imagini luate în noaptea accidentului de la Colectiv”, comentează deputatul.


Bogdan Huţucă este de părere că nici în cazul de la Midia Arafat nu a gestionat absolut nimic. “În timp ce angajaţii de Direcţia Sanitar-Veterinară îşi făceau treaba alături de angajaţii de la Port, Raed Arafat şi cu reprezentanţii unor ONG-uri transmiteau mesaje pe la Bruxelles şi făceau spectacol de presă”, conchide parlamentarul.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii