Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorii care nu au dat concurs vor fi schimbaţi. Se schimbă garda la instituţiile deconcentrate!

ro

10 Dec, 2019 00:00 5499 Marime text

Schimbarea Guvernului va conduce la schimbări în rândul conducerilor instituţiilor deconcentrate din Constanţa. Pe mesele miniştrilor din cabinetul Orban au ajuns deja o serie de propuneri pentru instituţiile unde se impune schimbarea de urgenţă a şefilor de deconcentrate.


Există şi situaţii unde deja s-au făcut schimbările. La conducerea Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord (EFOSAN), unitate aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, a fost numit dr. Anatoli Eugen Covaleov, la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, Bogdan Moroşan a fost numit în funcţia şef adjunct Inspecţie Fiscală, iar la Direcţia Sanitar-Veterinară, interimar este dr. Ion Țolea. Acesta va deţine temporar postul, liberalii urmând să facă o propunere ministrului de resort.


Pentru Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa, propunerea este Marinel Ciobanu, actual director economic în cadrul instituţiei, la conducerea Casei Judeţene de Pensii s-ar putea întoarce Carmen Răducu, iar zilele lui Marian Râşnoveanu la Garda de Mediu sunt numărate.


Dacă liberalii au liber la propuneri pe mai multe paliere şi urmează să facă şi pentru instituţii precum ANR, APC, CAN, formaţiunile ALDE şi PMP ar putea să primească prin negociere politică, urmare a susţinerii moţiunii de cenzură câteva posturi la nivelul instituţiilor. O variantă de lucru rămâne şi unul dintre cele două posturi de subprefect ale judeţului Constanţa.


Cu toate că preşedintele ALDE Constanţa, senatorul Ion Popa, spune că nu ştie că formaţiunea sa ar fi la guvernare, surse liberale ne-au declarat că formaţiunea lui Tăriceanu va putea să facă propuneri pentru funcţia de inspector-şef al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, funcţie deţinută în prezent, Latif Celzin.


Uniunea Democrată a Turcilor din România şi-ar putea păstra prin negociere postul de subprefect, însă, potrivit informaţiilor noastre, vor trebui să facă o nouă nominalizare. În prezent, postul este ocupat de Şenol Ali.


Şi noul prefect al judeţului Constanţa urmează să fie numit până de Crăciun. Liberalii aveau de ales între George Niculescu şi Silviu Coşa, dar, cel mai probabil, primul dintre ei va fi şi reprezentantul Guvernului în teritoriu. La un moment dat s-a vehiculat că Guvernul Orban l-ar putea păstra ca prefect pe Dumitru Jeacă, însă liberalii îşi doresc omul lor la Prefectură.


În acest moment, singurii directori aflaţi la adăpost de tăvălugul schimbărilor sunt cei care au dat examen pe post, cu condiţia însă să-şi fi îndeplinit şi indicatorii de performanţă. O astfel de situaţie este la Direcţia de Sănătate Publică, unde dr. Constantin Dina este titular pe post.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii