Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:55 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajații CET, instruiți de specialiștii INSEMEX Petroșani (document)

ro

20 Sep, 2016 10:26 1401 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

Electrocentrale Constanța a încheiat recent un contract de achiziții publice cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă INSEMEX Petroșani, pentru instruirea personalului CET pentru lucrul cu echipamente ce funcționează în mediu cu pericol de atmosfere potențial explozive.

 
Contractul denumit „Servicii de seminarizare si examinare personal pentru lucrul cu echipamente ce funcționează în mediu cu pericol de atmosfere potențial explozive“ are o valoare de 7.875 lei. Licitația a fost atribuită după criteriul prețului cel mai scăzut și s-a realizat prin negociere fără anunț de participare, întrucât serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate.
 
Conform specificațiilor din contract, instruirea personalului se va face la sediul CET din Constanța pe bulevardul Aurel Vlaicu.
 
Ce este Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă INSEMEX Petroșani
INCD INSEMEX Petroşani a fost înființat prin HG nr. 1461/18.10.2006, ca persoană juridică română în coordonarea Ministerului Educației Naționale și efectuează activităţi de cercetare, inovare şi analiză în domeniul specific de activitate, care au adus institutului nu doar recunoaşterea la nivel regional sau naţional, ci şi la nivel internaţional.
 
Scurt istoric
Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă - INSEMEX Petroșani a luat ființă în anul 1949 sub denumirea de “Stația de Cercetări pentru Securitatea Mineră” ca filială a I.C.E.M.I.N. București.
 
Înfințarea ei a fost determinată de necesitatea rezolvării problemelor de tehnica securității în industria minieră din România. Numele sub care este cunoscut acest institut atât în cadrul industriei miniere,cât și în cadrul altor industrii,cum ar fi cele constructoare de mașini,electrotehnice,chimice sau petrolifere se încadreaza în tradiția pe care colectivul acestuia în activitatea lor de peste 65 de ani au făurit-o.
 
Activitatea INSEMEX Petroșani se desfășoară în două incinte în care suprafața amenajată pentru cercetări în cele 4 pavilioane este de circa 6.000 mp,iar volumul instalațiilor de încercare compuse din tunele și galerii experimentale depășește 1.000 mc .
 
Mai dispune de un poligon de antrenament pentru salvatori, un  poligon de încercare a explozivilor de uz civil  si a articolelor pirotehnice, situat la circa 5 km de orasul Petrosani, o hala de incercari pentru instalații si echipamente electromecanice.
 
INSEMEX își desfășoară activitatea în 4 departamente de cercetare,  care cuprind 10 laboratoare specializate.

În secțiunea Documente a acestui articol puteți consulta textul anunțului de atribuire a licitației publice, așa cum apare el pe site-ul e-licitatie.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii