Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita Excelentei Sale Estanislao de Grandes Pascual, Ambasadorul Spaniei la Bucuresti

ro

04 Mar, 2010 16:25 1133 Marime text

 

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României l-a primit pe Excelenţa Sa Estanislao de Grandes Pascual, Ambasadorul Spaniei la Bucureşti

Bucureşti, 03 martie 2010 – Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Excelenţa Sa domnul Mihail M. Vlasov a primit vizita de curtoazie a Excelenţei Sale Estanislao de Grandes Pascual, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Spaniei la Bucureşti.

Preşedintele CCIR, E.S. domnul Mihail M. Vlasov a menţionat pe parcursul discuţiilor, deschiderea întregului Sistem Cameral către sprijinirea oamenilor de afaceri, atât străini cât şi români, pentru buna desfăşurare a activităţii lor, prin biroul de investiţii care funcţionează în cadrul Camerei Naţionale.

Relaţiile economice dintre România şi Spania sunt la un nivel ridicat, balanţa schimburilor comerciale fiind pentru prima dată favorabilă ţării noastre în 2009, an de criză ce a afectat deopotrivă economiile celor două ţări. Spania este unul dintre investitorii străini importanţi în România, situându-se pe locul 8,  şi având un număr de aproximativ 5000 de companii spaniole înregistrate  România.

Excelenţa Sa domnul Estanislao de Grandes Pascual, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Spaniei la Bucureşti  a menţionat la rându-i afinităţile culturale şi de latinitate ce leagă cele două ţări, element pozitiv în impulsionarea relaţiilor bilaterale, dovadă fiind şi cei aproape 1 milion de români ce muncesc în Spania.  Companiile spaniole din România au strategii pe termen lung pentru dezvoltarea activităţilor lor.

Preşedintele CCIR, E.S. domnul Mihail M. Vlasov a transmis cu această ocazie o invitaţie Preşedintelui Consiliului Superior al Camerelor de Comerţ, Industrie şi Navigaţie din Madrid, cu care CCIR a semnat un acord parteneriat în 2002, de a face o vizită la Bucureşti pentru a adnota protocolul existent în sensul impulsionării relaţiilor dintre cele două instituţii.

Biroul Imagine Sistem Cameral
Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii