Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Sprijin pentru intreprinderi si angajati in vederea imbunatatirii competentelor in perspectiva dezvoltarii durabile”

ro

13 Apr, 2010 17:47 1119 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
Bucureşti 14 aprilie 2010

Lansare proiect “Sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi în vederea îmbunătăţirii competenţelor în perspectiva dezvoltării durabile” în scopul selectării întreprinderilor care vor beneficia de formare profesională gratuită
 
Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Protecţia Mediului –ICIM Bucureşti şi Camera de Comerţ şi Industrie a României lansează Proiectul “Sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi în vederea îmbunătăţirii competenţelor în perspectiva dezvoltării durabile” din cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.2, Contract POSDRU/63/3.2/S /41910.
Obiectivul proiectului îl constituie sprijinirea întreprinderilor, selectate la nivelul a 4 regiuni de dezvoltare, în creşterea competentelor privind asigurarea protecţiei mediului şi asistarea acestora în efortul pentru promovarea adaptabilităţii în procesul de adoptare a tehnologiilor avansate în ceea ce priveşte identificarea şi eliminarea surselor de poluare. De asemenea, în cadrul proiectului se va furniza îndrumare tehnică pentru personalul întreprinderilor selectate şi elaborare de strategii tehnologice personalizate de control al poluării.
Prin activităţile pe care le propune, proiectul vizează formarea de specialitate a managerilor şi a angajaţilor din întreprinderi în vederea asigurarii competenţelor necesare pentru respectarea reglementărilor UE în domeniul protecţiei mediului şi dezvoltării durabile.
O primă activitate în cadrul acestui proiect o constituie organizarea în luna aprilie 2010 a 4 seminarii regionale.
Seminariile au loc în Bucureşti pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov, Constanţa, pentru Regiunea Sud – Est, Ploieşti pentru Regiunea Sud-Muntenia şi Craiova pentru regiunea Sud - Vest.
Seminariile se adresează întreprinderilor mari şi mijlocii interesate în participarea la acest proiect.
Pentru aceste seminarii au fost contactate 120 de întreprinderi care prezintă externalităţi negative asupra mediului, dintre care vor fi selectate 24 în vederea formării din perspective ale dezvoltării durabile. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii