Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniune de Afaceri România - Libia

ro

31 May, 2013 13:49 900 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ

Reuniune de Afaceri România - Libia
Miercuri, 29 mai 2013: Palatul Camerei de Comerţ Naţionale a României a găzduit o reuniune de afaceri româno - libiană, cu prilejul misiunii economice exploratorii întreprinse în România de reprezentanţii societăţii comerciale libiene Sahara Co, societate specializată în contractare de servicii în construcţii, infrastructură, petrol şi gaze.
Reuniunea a avut ca obiective principale valorificarea şi consolidarea relaţiilor economice dintre cele două ţări, reluarea cooperării economice tradiţionale şi stimularea parteneriatelor bilaterale în construcţii şi infrastructură în Libia.
În acest sens oaspeţii libieni au prezentat proiectele concrete aprobate de Guvernul libian, în domeniul construcţiilor civile şi sociale, consolidarea clădirilor deteriorate, construcţia şi refacerea de drumuri, angajarea de lucrări de întreţinere a instalaţiilor petroliere, de apă şi gaze. Interesul major al libienilor a vizat prezentarea oportunităţilor şi proiectelor existente şi importul din România de materiale de construcţii, în special ciment, prefabricate, lemn şi mobilă, oţel, etc.
Domnul Awidat M. Awidat, Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Sahara Co, a subliniat importanţa contactelor de afaceri personale, şi a evidenţiat în cadrul intervenţiei sale: “Libia este o ţară a oportunităţilor. Companiile româneşti sunt aşteptate să se întoarcă în Libia pentru a reconfigura platforma de cooperare tradiţională româno - libiană. Piaţa libiană nu este afectată de criza financiară mondială, este deschisă pentru constituirea de societăţi mixte, încheierea de parteneriate, semnarea şi executarea contractelor şi proiectelor deja începute pentru refacerea Libiei”.
Întâlnirea a reprezentat o platformă de networking eficientă, participanţii români - oameni de afaceri cu activităţi în construcţii, prelucrarea lemnului, servicii în construcţii, majoritatea cu o vastă experienţă în Libia sau în ţările din Golf, dezbătând pe larg aspectele derulării de afaceri în Libia: legislaţie în domeniu, riscuri şi asigurări. Discuţiile de afaceri individuale s-au concentrat pe posibilităţile de cooperare, furnizare de produse şi servicii pentru industria de construcţii şi de constituire de societăţi mixte (fabrici de ciment şi de materiale de construcţii în Libia).
Reuniunea de afaceri, ce s-a bucurat aprecierea oamenilor de afaceri prezenţi - dovada care a reconfirmat interesul şi importanţa consolidării relaţiilor tradiţionale dintre România şi Libia, în special în domeniile construcţiilor şi infrastructurii rutiere, s-a încheiat cu speranţa că discuţiile de afaceri vor avea rezultate concrete în viitor.

Camera de Comerţ şi Industrie a României
Direcţia Reprezentare Camerală - Biroul Relaţii Externe






Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii