Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Regatului Danemarcei, in vizita la CCIR

ro

17 Mar, 2010 14:37 1056 Marime text

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Danemarcei, Excelenţa Sa Christian Ulrik Helweg-Larsen a făcut o vizită Excelenţei Sale Mihail M. Vlasov, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Bucureşti, 16 martie 2010 – Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Excelenţa Sa domnul Mihail M. Vlasov a primit vizita de curtoazie a Excelenţei Sale Christian Ulrik Helweg-Larsen, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Danemarcei la Bucureşti

“Relaţiile economice cu Regatul Danemarcei sunt foarte strânse şi apropiate, între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ din Copenhaga existând un acord de colaborare încă din 1974,  pe care însă am dori să-l reînnoim şi să-l adaptăm noilor evoluţii economice, şi de aceea îi invit pe omologii mei danezi să viziteze România, ocazie cu care vom putea parafa un nou acord”, a spus în deschiderea discuţiilor E.S. dl. Mihail Vlasov, Preşedintele CCIR.

La rândul său, E.S. dl. Christian Ulrik Helweg-Larsen, Ambasadorul Regatului Danemarcei la Bucureşti, aflat la cel de-a doilea mandat ca Ambasador în România, primul derulându-se în perioada 1990 – 1994, iar cel prezent cu începere din 2006, a menţionat că România a cunoscute multe schimbări în ultimii ani, iar „companiile daneze au început să dea din ce în ce mai multă atenţie pieţei româneşti, orientându-se spre diverse domenii de activitate, cum ar fi industria farmaceutică, industria alimentară, industria mobilei şi nu în ultim rând agricultura”. Atât Ambasadorul Danemarcei, cât şi Preşedintele CCIR au împărtăşit opinia că potenţialul agricol al României este deosebit, ţara noastră având o lungă tradiţie în domeniul agriculturii şi viticulturii.

Schimburile de misiuni economice de promovare a exporturilor româneşti în Danemarca vor fi unele dintre acţiunile pe care CCIR le va organiza pentru a prezenta potenţialilor investitori oportunităţile de afaceri pe care le oferă România, căci „o dezvoltare economică solidă se bazează pe companii mici şi mijlocii puternice, iar CCIR va fi o uşă permanent deschisă oricărui reprezentant al ambasadei Danemarcei sau oamenilor de afaceri danezi şi de pretutindeni” pentru a stimula investiţiile străine în România şi a accelera dezvoltarea economică.

Biroul Imagine Sistem Cameral
Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii