Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada Republicii Cipru la Bucureşti a salutat contribuţia deosebită a E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov, la dinamizarea cooperării româno - cipriote

ro

22 Mar, 2013 18:08 932 Marime text
Bucureşti, 20 martie 2013: E.S. Preşedintele Camerei Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov a primit vizita de curtoazie a E.S. Ambasadorul Republicii Cipru la Bucureşti, Doamna Kalliopi Avraam. La întrevedere au mai participat din partea cipriotă Preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Cipru, Domnul Mamas Koutsoyiannis, iar din partea Sistemului Cameral din România: Domnul Domnul Jose Iacobescu, Preşedinte Onorific al Uniunii Camerelor de Comerţ şi Industrie Bilaterale din România, Preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România-Lichtenstein şi Doamna Liliana Cornelia Ştefănescu, Şef al Cancelariei şi al Executivului Camerei Naţionale.
În cadrul reuniunii au fost abordate pe larg aspecte ale cooperării româno - cipriote, prin prisma Camerelor de Comerţ Naţionale din România şi din Cipru şi a Camerei de Comerţ Bilaterale România - Cipru. Situaţia actuală din Cipru datorată măsurilor nepopulare, neaşteptate şi fără precedent în istoria Uniunii Europene, de taxare a depozitelor bancare cipriote, ca parte a pachetului internaţional de salvare a economiei ţării  în valoare de 10.000 miliarde de Euro, a reprezentat tema fierbinte a întâlnirii.
“Sunt impresionat de faptul că pe fondul tensiunilor existente şi a dezbaterilor care au loc chiar în aceste momente, între Preşedintele Ciprului, Miniştrii de resort din Guvernul cipriot şi oficiali înalţi ai organismelor financiare internaţionale - Banca Central Europeană, Fondul Monetar Internaţional, aţi alocat o parte din timpul Dumneavoastră preţios pentru a ne întâlni şi schimba opinii cu privire la situaţia financiară actuală din Cipru şi din Uniunea Europeană şi pentru a identifica cele mai bune mijloace de consolidare a cooperării bilaterale româno - cipriote”, a notat E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, referindu-se la problemele deosebit de grave cu care se confruntă în aceste zile economia Ciprului şi populaţia cipriotă.
E.S. Doamna Ambasador a făcut referiri la pericolul în care se află ţara sa, la haosul declanşat în urma respingerii de către Parlamentul Cipriot a măsurilor impuse de planul internaţional de asistenţă financiară, adăugând că şi volumul schimburilor comerciale româno - cipriote va fi afectat. Excelenţa Sa a subliniat relaţiile excelente pe care cele două Camere de Comerţ, a României şi a Ciprului le dezvoltă, cu implicarea directă a Camerei de Comerţ Bilaterale România - Cipru şi, apreciind personalitatea Preşedintelui Camerei de Comerţ Naţionale, a declarat: 
“Aveţi o carieră frumoasă, o experienţă bogată şi sunteţi deosebit de activ, ceea ce înseamnă că Excelenţa Voastră, Domnule Preşedinte, aţi avut şi veţi aduce o contribuţie importantă la dezvoltarea Sistemului Cameral din România, contribuţie pe care ne putem baza şi noi, cel puţin până la sfârşitul anului 2017 când se va încheia actualul Dumneavoastră mandat .“
Preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Cipru, Domnul Mamas Koutsoyiannis şi-a exprimat la rândul său preocuparea faţă de pericolul social care ameninţă Cipru şi repercusiunile care pot cauza colapsul sistemului bancar cipriot, Domnia Sa menţionând  solidaritatea şi disponibilitatea cetăţenilor ciprioţi de a contribui voluntar la salvarea economiei cipriote, astfel încât măsura de taxare a deponenţilor să nu fie aplicată.
“Evaluarea, de către organismele financiare, la fiecare trei luni, a  programului şi a măsurilor financiare, măsurile de austeritate aplicate deja în anul 2006 asupra pensiilor şi salariilor ciprioţilor, au determinat populaţia cipriotă sa nu mai aibă încredere în planuri de salvare financiară internaţională. Chiar şi Arhiepiscopia Ortodoxă din Cipru doreşte să ajute Statul pentru ieşirea din criză şi este gata să pună toate bunurile la dispoziţia Statului Cipriot şi să ipotecheze proprietăţile pentru cumpărarea de titluri de Stat“, a menţionat Preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Cipru.
Cu speranţa că, în contextul actual, se va alege cea mai bună variantă pentru redresare şi depăşirea momentelor dificile pe care Republica Cipru le parcurge, E.S. Ambasadorul Ciprului la Bucureşti, Doamna Kalliopi Avraam a consemnat vizita în Cartea de Onoare a Camerei Naţionale, printr-un îndemn la optimism.

Camera de Comerţ şi Industrie a României
Direcţia Reprezentare Camerală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii