Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Domnul Presedinte Mihai Daraban a primit vizita E.S. doamna Esther Blythe, Sef Adjunct al Misiunii britanice in Romania

ro

28 Jun, 2012 16:48 3098 Marime text

img_3421.jpgExcelenta Sa, doamna Esther Blythe, Sef Adjunct al Misiunii britanice la Bucuresti a fost primita azi, 28 iunie 2012, la sediul CCINA de domnul Mihai Daraban, Presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta si Vicepresedinte al Camerei Nationale. Doamna Ester Blythe a fost insotita, in vizita sa, de doamna Mihaela Dodoiu, Consultant al Sectiei Comerciale din cadrul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti.

Doamna Esther Blythe a fost incantata sa se intalneasca cu domnul Mihai Daraban, pentru a discuta oportunitatile existente in judetul Constanta pentru potentialii investitori britanici, precum si modalitatea de cooperare intre Ambasada britanica si Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, pentru sustinerea si incurajarea investitiilor in aceasta regiune.

img_3424.jpgImportanta pe care o are Portul Constanta, atat ca port maritim, dar si fluvial, precum si principalele facilitati pe care acesta le ofera, au fost, pe larg, prezentate de domnul Mihai Daraban - Presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta. De asemenea, dumnealui a prezentat, invitatilor de la Ambasada Marii Britanii, activitatea santierelor navale din judet si a celei mai mari rafinarii din Romania, potentialul turistic al litoralului, activitatea din domeniul agriculturii si industriei alimentare, cel al energiei, dar si importanta pe care o are Canalul Dunare - Marea Neagra, care permite Portului Constanta sa fie, nu numai un port maritim, ci si unul fluvial. Domnul Daraban, in calitate de Vicepresedinte al CCIR a dorit sa prezinte in continuare activitatea Sistemului Cameral din Romania, iar ca Presedinte al CCINA s-a referit, in mod special, la activitatea Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta si la oportunitatea companiilor constantene de a deveni membre CCINA.

img_3426.jpgDoamna Blythe s-a interesat care este ponderea firmelor cu capital britanic in totalul firmelor constantene si care ar putea fi domeniile de activitate in care oamenii de afaceri britanici, interesati de judetul Constanta, ar putea sa investeasca. De asemenea, Sefa Adjuncta a Misiunii britanice s-a interesat de experienta pe care o are CCINA Constanta in atragerea fondurilor europene, in accesarea programelor si in implementarea proiectelor cu finantare.

In opinia domnului Presedinte Mihai Daraban companiile britanice ar putea investii in Portul Constanta unde exista zone de dezvoltare a unor posibile proiecte, in agricultura, turism, energie verde si in productie.

În demersurile sale, de dezvoltare a relaţiilor economice şi de cooperare ale firmelor constantene cu parteneri din Marea Britanie, Camera de Comerţ, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta va colabora cu Ambasada Marii Britanii de la Bucuresti, pentru a facilita contactele dintre mediile de afaceri, din cele două ţări.

In finalul vizitei, doamna Esther Blythe a multumit domnului Presedinte Mihai Daraban pentru primire si a afirmat ca aceasta intalnire a fost deosebit de interesanta.

.

Lucia Calenici

Purtator de cuvant

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii