Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR sprijină accesul la credite al beneficiarilor subvenţiilor acordate de APIA în agricultură

ro

20 Dec, 2011 15:56 1399 Marime text

BCR sprijină accesul la credite al beneficiarilor subvenţiilor acordate de APIA în agricultură

Bucuresti, 20 decembrie 2011 – Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat, recent, doua noi convenţii de colaborare cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) care facilitează accesul la credite pentru finanţarea capitalului de lucru al beneficiarilor plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) pentru sectorul zootehnic, aferente anului 2011.
Aceste Convenţii se adresează crescătorilor de ovine, caprine şi bovine care vor putea beneficia de credite de prefinanţare a subvenţiilor ce urmează a fi primite de la APIA până la momentul plăţilor efective de către APIA.
BCR poate acorda credite în valoare de până la 90% din suma cuvenită fiecărui beneficiar, chiar dacă este client corporate sau retail, creditele urmând a fi garantate cu cesiune de creanţă asupra sumelor ce urmează a fi platite de catre APIA. Totodată, de la caz la caz, pe baza propriei analize a bancii, pentru suplimentarea garanţiei constând în cesiune de creanţă, beneficiarii de credite au posibilitatea să apeleze la FGCR, care poate garanta până la 50% din valoarea creditelor acordate de BCR.
Suma platită de APIA în sectorul zootehnic pentru bovine va fi în cuantum de 410 RON/ cap bovină, iar pentru ovine/caprine va fi în cuantum de 40 RON/ cap ovină/ caprină.
Pentru a veni în sprijinul fermierilor, BCR oferă acestora o serie de produse şi servicii dedicate pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru (acorduri de finanţare pentru activitatea curentă de producţie agricolă, credite pentru capital de lucru garantate cu certificate de depozit sau cu garanţii emise de fondurile de garantare, credite pentru finanţarea capitalului de lucru pentru beneficiarii subvenţiilor APIA - SAPS/Axa II/ Bunăstarea animalelor/PNDC pentru suprafeţele cultivate cu tutun), credite specifice de investiţii (inclusiv cele acordate pentru pre-finantarea / cofinanţarea proiectelor depuse în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală), cât şi credite acordate din surse de finanţare externă (BEI, BERD, IFC) destinate finanţării proiectelor dezvoltate în sectorul agricol.
Aceste doua noi convenţii de lucru reprezintă o continuare a colaborării BCR cu APIA şi FGCR, ca o dovadă a faptului că BCR este cel mai important finanţator al proiectelor din agricultură şi dezvoltare rurală din România, cu o cotă de piaţă de peste 80%.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând companii de leasing, management al activelor, pensii private şi o societate de profil pe piaţa băncilor pentru locuinţe. BCR este banca Nr. 1 în România din punct de vedere al valorii activelor deţinute (peste 16 miliarde euro), banca Nr. 1 din punct de vedere al numărului de clienţi şi banca Nr. 1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cea mai valoroasă marcă românească în domeniul serviciilor financiare, în funcţie de nivelul de încredere al clienţilor şi numărului celor pentru care BCR este principala instituţie cu care desfăşoară activităţi bancare.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 sucursale şi agenţii retail situate în majoritatea oraşelor din România cu o populaţie de peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr. 1 în România pe piaţa cardurilor şi tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM-uri – numărând peste 2.000 de bancomate, dar şi de POS-uri – peste 18.000 terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru plata cu cardul, precum şi o ofertă complexă de produse şi servicii bancare, incluzând servicii de Internet banking, phone banking şi e-commerce.
 
*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est. Peste 50.000 salariaţi deservesc 17 milioane de clienţi în cadrul a 3.200 de filiale din 8 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia, Ucraina). La 30 septembrie 2011, Erste Group deţinea active totale în valoare de 216,1 miliarde euro, înregistrând un venit operaţional de 2.631,9 milioane şi un raport cost/venit de 52,4%.

BCR – Comunicare externă

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii