Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR a intermediat tranzacţii cu aur fizic de peste o jumatăte de tona de la începutul anului 2012

ro

08 Oct, 2012 22:11 1150 Marime text

Bucureşti, 8 octombrie 2012 - Banca Comercială Romană (BCR) a intermediat tranzacţii cu aur fizic de peste 500 de kg, de la începutul anului 2012. Media celor mai importante tranzacţii (ca volum) realizate în primele 9 luni ale anului 2012, a fost de peste 40 kg de aur / tranzacţie.

BCR oferă din anul 2009 clienţilor serviciului de private banking - BCR Erste Private Banking - posibilitatea de a trazacţiona (vânzare/cumpărare) aur financiar (99,99% puritate) sub forma de lingouri.

Cantitatea de aur vândută pe parcursul anului 2011 a fost de 1.277 kg.

"Naţiunile şi băncile centrale au încredere în aur ca activ de rezervă. Interesul crescut pentru ceea ce pare a se transforma dintr-un metal preţios într-o "valută de rezervă", se manifestă şi în România, rata de creştere a tranzacţiilor cu aur financiar fiind exponenţială", a declarat Răzvan Furtună, Şeful serviciului de Private Banking al BCR.

"Este binecunoscut statutul aurului de activ de refugiu cu rol de protecţie împotriva inflaţiei. Istoric, achiziţionarea regulată de aur financiar pe termen mediu şi lung a ajutat la conservarea averii investitorilor. Ţinând cont de condiţiile actuale, de acutizarea problemelor de pe pieţele financiare globale, tot mai mulţi investitori se îndreaptă către aur", a adaugat Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

De la începutul anului, tranzacţiile cu aur fizic au însumat aproximativ 100 milioane lei. În aceeaşi perioadă, clienţii BCR au tranzacţionat produse derivate pe bursă, având ca bază activul aur, ce au însumat echivalentul a 2,5 tone aur.

BCR Erste Private Banking a fost desemnat de către Revista Euromoney, cel mai bun serviciu de Private Banking din România. BCR a ocupat locul I în cadrul topului Euromoney la 15 categorii de servicii, dintre care: Best Private Banking Services Overall (Cele mai bune servicii de Private Banking în ansamblu), Range of Investment Products (Plaja produselor de investiţii), Bespoke Wealth Planning (Administrare personalizată a averii), Fixed Income Portfolio Management (Management al portofoliului de produse cu venit fix), Lending/Financing Solutions (Soluţii de creditare şi finanţare), Commodities Investment (Investiţii în mărfuri), Precious Metals Investment (Investiţii în metale preţioase) şi Structured Products (Produse structurate).

Clienţii BCR pot obţine mai multe informaţii despre posibilităţile de investiţii oferite de bancă pe portalul - investitii.bcr.ro

* *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 643 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.400 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

* *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienti in cadrul a 3.000 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 215,2 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 1.751,3 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.9%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii