Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ref - şalupa Olimp s-a scufundat în dana DDL a portului Constanţa

ro

31 Mar, 2011 16:26 1838 Marime text

Azi, 31.03.2011, în jurul orei 01:10 LT, în timpul manevrei de intrare a navei GOKHAN KIRAN, sub pavilion Turcia, cu pilot la bord, pentru dana 46, în dreptul danei DDL (digul de larg) nava a intrat în coliziune cu şalupa OLIMP şi barja tank ZYXOIL I, ce se aflau acostate în dana DDL. Nava GOKHAN KIRAN, de 37542 tone Dw, agent Compania North Star Shipping, se afla în balast.

În urma coliziunii şalupa Olimp a fost avariată în totalitate, fără gaură de apă. De asemenea, barja tank ZIXOIL I a fost avariată, fără gaură de apă.

M/V GOKHAN KIRAN a acostat în dana 46, în siguranţă, unde urmează a fi inspectată în vederea identificării eventualelor avarii produse în urma coliziunii.

În jurul orelor 05:30, şalupa Olimp 4 s-a scufundat in dana DDL.

Ca prime măsuri luate, ofiţerii Serviciului Siguranţa Navigaţiei si ofiţerii Serviciului Cercetare din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa s-au deplasat la faţa locului pentru demararea investigaţiilor şi stabilirea cauzelor care au dus la producerea evenimentului.

Începând cu ora 09:00, din epava şalupei OLIMP au început să apară urme de hidrocarburi. Ca urmare a acestui fapt, Autoritatea Navală a alertat ARSVOM spre a interveni în limitarea efectelor poluării.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime omeneşti.

Purtător de cuvânt

Mona Paraschiv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii