Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesiune in Duminica Floriilor – Ziua Mondiala a Tineretului

ro

25 Mar, 2010 19:19 3458 Marime text

procesiune-florii1.jpgCa în fiecare an, un mare număr de credincioşi catolici, printre care mulţi tineri, preoţii din parohiile bucureştene, călugări şi călugăriţe din comunităţile religioase locale sunt aşteptaţi să participe duminică, 28 martie 2010, la procesiunea de Florii organizată de Arhiepiscopia romano-catolică de Bucureşti. La sfârşitul procesiunii, în Catedrala Sfântul Iosif, se va celebra Sfânta Liturghie solemnă de Florii, care va fi prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu.

procesiune-flori2.jpgPe tot parcursul traseului, preoţii şi credincioşii, cu ramuri în mână, îi vor cânta Mântuitorului, în amintirea intrării Sale triumfale în Ierusalim. În fruntea procesiunii va fi purtată Crucea - simbol al Zilei Mondiale a Tineretului, celebrată în Duminica Floriilor.

Ziua Mondială a Tineretului sărbătoreşte 25 de ani, ea fiind instituită în 1985 de Papa Ioan Paul al II-lea. În mesajul transmis cu această ocazie, Papa Benedict al XVI-lea laudă „roadele abundente" ale iniţiativei lansate de predecesorul său, în cadrul căreia tinerii credincioşi din întreaga lume se reunesc ca să „descopere frumuseţea Bisericii". Sfântul Părinte aminteşte tinerilor şi despre provocările lumii de astăzi, la care sunt aşteptaţi să participe, „pentru a construi o lume mai dreaptă şi fraternă. Nu e vorba de a face gesturi eroice nici extraordinare, ci de a acţiona folosind propriile talente şi propriile posibilităţi, angajându-vă să înaintaţi în mod constant în credinţă şi în iubire".

Procesiunea va începe la ora 14.00, la Biserica Franceză Sacré Coeur, str. Cpt. Demetriade nr. 3 (lângă Statuia Aviatorilor). Va continua apoi pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot şi se va încheia în jurul orei 15.00, la Catedrala Sfântul Iosif, situată pe strada G-ral Berthelot, nr. 19.

Cu duminica floriilor credincioşii catolici intră în Săptămâna Sfântă, orânduită spre amintirea şi retrăirea Pătimirii Domnului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii