Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă, 12 noiembrie 2014 Hramul Mănăstirii Sf. Filip

ro

12 Nov, 2014 15:50 1332 Marime text
Pe data de 14 noiembrie, în calendarul ortodox este sărbătorit Sfântul Apostol Filip. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia vineri, 14 noiembrie, începând cu ora 8.30, Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii „Sf. Apostol Filip”, de lângă localitatea Adamclisi, judeţul Constanţa.

Originar din Betsaida Galileii, Sfântul Apostol Filip este cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos. După Înălţarea Domnului la cer, Sfântul Filip a propovăduit credinţa creştină în Asia. Documente descoperite recent atestă faptul că Sf. Ap. Filip l-a însoţit pe Sf. Ap. Andrei în Schitya, pentru a face cunoscut cuvântul lui Dumnezeu.

În acest sens în 2005 a fost înfiinţată, în apropierea localităţii constănţene Adamcisi, mănăstirea închinată Sfântului Filip. Piatra de temelie a bisericii mănăstirii a fost pusă în anul 2007, iar în prezent se realizează lucrările de pictură.

Mănăstirea deţine o raclă cu moștele Sfinţilor de la Adamclisi, Zotic, Atal, Camasis şi Filip şi părticele din moaştele Sfântului Gheorghe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii